Aquest proper divendres, 17 de març, l’Associació de Campaners de Cervelló organitza uan xerrada a la Sala Polivalent de la Biblioteca del municipi, a dos quarts de 7 de la tarda ( a la fotografia).

L’Associo vol endinsar les persones assistents en un patrimoni valuós i alhora desconegut.

Els campanars de les esglésies són, a primer cop de vista, l’element més destacat en la silueta retallada de qualsevol poble o ciutat. Les campanes, fins no fa pas massa anys, eren un dels principals mitjans de comunicació dels que disposaven ciutats i pobles.

El toc de campanes anava lligat a una comunitat de persones concretes que el demandaven, l’escoltaven i l’interpretaven. I per continuar gaudint del seu so, s’intenta mantenir aquesta tradició que s’ha transmès de generació en generació de campaners , ja per via oral o a través de les relacions escrites que recullen la tipologia dels tocs.

De tot això es parlarà divendres a Cervelló.

Font i fotografia: Ajuntament de Cervelló

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here