Molins de Rei

Intensa activitat pre-electoral. ERC ha  presentat les seves llistes senceres per al 28 de maig a Molins de Rei i Viladecans.

El passat divendres, 10 de març, prop de 180 persones es van congregar  a la plaça del Palau de Molins de Rei per assistir a la presentació dels candidats i candidates que formaran part de la llista electoral d’ERC. Hi era present l’exconseller d’ERC, Raül Romeva.

Tal com ja va informar elBaix.cat, la llista va encapçalada per Marta Espona i Burgués. La candidata a l’alcaldia va anar presentant les persones que ocupen des del número 25 fins al 2. Un cop amb tothom dalt l’escenari es va produir un llançament de confeti (a la fotografia) i es van destacar les ganes compartides de promoure el “canviem Molins “ que és el lema que està acompanyant la llista republicana en aquesta precampanya. En els primers llocs de la candidatura, després de Marta Espona, s’hi troben Ricard Vinyets, vinculat a la cultura popular, Txell Campmajó, treballadora social, i August Tarragó, implicat en el món de l’esport; en els darrers llocs d’honor hi figuren l’exregidora Núria Garriga, i l’exalcalde Víctor Puntas.

Marta Espona va cloure l’acte tot dient que a partir d’ara començarien a explicar el seu projecte per Molins de Rei i com aquest enllaçaria amb l’anhel de treballar pel dret a decidir i la independència des de la política municipal. Tal com ha anat informant elBaix.cat, l’espai independentista a Molins de Rei viu moments convulsos: Junts per Catalunya pateix una greu crisi, provocada en part per l’aparició del partit local Ara Molins, que encapçala l’encara tinent d’alcalde de Junts, Ramon Sánchez, i la renúncia de la cap de llista de Junts, Meritxell Galobart, la candidata avalada per la presidenta nacional del partit, Laura Borràs;  la CUP ha perdut pes i s’ha especulat, fins i tot, sobre si es presentarà o no: aquest dissabte, 18 de març, ha convocat una Assemblea Oberta on, segons la mateixa organització, es decidirà “on serem al maig 2023”;  i finalment, també s’ha produït un clar distanciament de l’ANC en relació als partits independentistes locals.

Viladecans

Uns dies abans, ERC havia presentat la seva llista a Viladecans. És una candidatura 100 % cremallera, integrada per veïns i veïnes de perfils, barris i edats diferents, que encapçala Bàrbara Lligadas.

Lligadas va destacar que ERC és la segona força del consistori amb cinc regidors i que el 28 de maig surt a “trencar la majoria absoluta del PSC per aconseguir un canvi de govern”. Va posar èmfasi en la contradiccions del PSC : “No s’hi val a voler allargar la tercera pista de l’aeroport i protegir els espais naturals, o pista més llarga o espais naturals” i va cloure “O ciment, o duna i platja verge”. També van intervenir el número 4 de la llista, Joan Bausa, del Jovent Republicà, i el número 6, Marc Riera, secretari de Medi Ambient de la secció local.

Els primers cinc candidats són la mateixa Bàrbara Lligadas, Josep Mumany, Myriam Moysset, Joan Bausa i Natàlia Morant.

Fonts: ERC de Molins de Rei i ERC de Viladecans

Fotografia: ERC de Molins de Rei

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here