La situació al servei d’autobusos del Baix Llobregat Sud ha arribat a un límit insuportable de degradació. Les males condicions de prestació dels serveis per part de les empreses Monbus, que opera en l’àmbit de Sant Boi de Llobregat, i de l’empresa Avanza que dona servei a diversos municipis del Delta, com Gavà o Viladecans, ha derivat en conflictes laborals i vagues i ha superat la capacitat d’intervenció del Vicepresident de Transport i Mobilitat de l’AMB, Antoni Poveda, senador, primer secretari del PSC del Baix Llobregat i exalcalde de Sant Joan Despí.

Davant el que sembla un carreró sense sortida, la presidenta de l’AMB i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha decidit intervenir, i en una carta enviada a la direcció de Monbus, expressa la seva preocupació “per les condicions en què s’està prestant el servei de transport col·lectiu de viatgers” en les línies implicades “que afecta greument a la seva qualitat, amb perjudici dels milers d’usuaris i usuàries”.

En la mateixa carta, la presidenta metropolitana es fa ressò de les reclamacions dels treballadores i demana a l’empresa que “faci els esforços necessaris de negociació i adopti les mesures de millora i rectificació en les relacions laborals per tal de posar fi a l’actual situació de forma satisfactòria per a totes les parts, en benefici de la població usuària”.

Balmón acompanya Poveda

Els vicepresidents de l’AMB, Antonio Balmón  i Antoni Poveda, responsable de la gestió del transport metropolità, es van reunir aquest passat dilluns, 13 de març,  amb els ajuntaments afectats pel conflicte a la concessionària del Baix Llobregat Sud, Avanza, i qualifiquen de “preocupant” el dany ocasionat al servei de bus i demanen a empresa i sindicats que arribin a un acord.

Els conflictes laborals a Monbus i Avanza, s’han concretat en vagues i mobilitzacions diverses. S’han denunciat fins i tot sabotatges en 140 vehicles de la flota. Balmón i Poveda insisteixen en recordar que en els darrers mesos s’han incorporat 47 nous autobusos i que en els pròxims dos mesos s’incorporaran els 163 vehicles que falten.

La crisi dels serveis de busos del Baix Llobregat Sud s’arrossega desde de fa temps. La indignació dels usuaris i usuàries va provocar la creació de la Plataforma per un Servei d’autobusos digne al Baix Llobregat i la convocatòria d’una manifestació a Gavà i Viladecans el mes de juliol de l’any passat. A continuació, la mateixa degradació del servei ha estat la causa de vagues i manifestacions (a la fotografia) dels treballadors que reclamen millors condicions laborals.

El conllicte sembla que ha desbordat al vicepresident de Transport i Mobilitat, Antoni Poveda, raó per la qual haurien hagut d’intervenir la presidenta de l’AMB, Ada Colau, i el vicepresident executiu i alcalde de Cornellà, Antonio Balmón.

Font: AMB

Fotografia: El Periódico/R. Ramos

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here