Sota el títol es va celebrar aquest dimecres, 15 de març, al Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat la jornada tècnica “Delta i Territori”, impulsada per la Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació Pagesia i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya (a la fotografia).

Hi van intervenir els principals agents implicats en els usos presents i futurs del Delta. L’objetiu era impulsar un procés deliberatiu sobre la gestió i els recursos que han d’acompanyar l’ampliació de les Zones d’Especial Protecció  per a les Aus (ZEPA), actualment en tràmit en aquest territori estratègic i altament tensionat. Aquest procés es produeix després de les advertències de la Unió Europea i de la més recent de la Fiscalia de Medi Ambient, de la que elBaix.cat va informar, sobre la degradació d’un territori de gran valor.

La consellera Teresa Jordà i l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, van coincidir en la inauguració en ressaltar la importància de millorar la protecció dels espais naturals.

L’Ajuntament del Prat de Llobregat hi va presentar l’informe “Cap a una infraestructura verda metropolitana”, encarregat a Barcelona Regional, amb propostes per avançar cap a una millor gestió integrada i amb més recursos pels espais agraris i naturals del Delta. Joan Herrera, director d’Acció Ambiental i Energia de l’Ajuntament, va explicar aquesta estratègia de futur pel territori alternativa als plans d’ampliació de l’aeroport i el port que hauria d’equilibrar els usos ambientals i els agrícoles.

En els diversos col·loquis  hi van intervenir representants de l’AMB, el Port de Barcelona, AENA, la Comunitat d’Usuaris d’Aigües de la Vall Baixa i Delta del Llobregat, sindicats agraris, el Parc Agrari del Baix Llobregat, el Consorci per la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat i entitats ecologistes. Entre els assistents hi havia una delegació del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat que ha presentat una al.legació a la proposta d’ampliació de la ZEPA al Delta, defensant aquesta mesura i fent-la compatible amb la preservació de l’activitat agrícola.

Font i fotografia: Ajuntament del Prat de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here