El passat divendres, 17 de març, el president de la Junta d’Andalusia Juanma Moreno, del PP, va visitar Castelldefels per sonar suport a Manuel Reyes, cap de llista dels populars de cara a les eleccions del 28 de maig (a la fotografia).

Reyes va afirmar que vol per Castelldefels el model polític que ha implantat Moreno a Andalusia i va apel·lar al vot de la “comunitat andalusa” que viu a la ciutat. El candidat va assegurar que “el 28 de maig em presento seguint el model de Juanma, el model PP”. Moreno va assegurar que Reyes té formules assenyades per gestionar els interessos públics i va reivindicar la seva “bona gestió” quan va ser alcalde de la ciutat.

El president Juanma Moreno era a Catalunya per obrir una delegació de la Junta d’Andalusia a Barcelona, que dirigirà la diputada del PP al Parlament català, Esperanza García. Moreno va ser escollit el juliol de 2022, president d’Andalusia, gràcies a la seva majoria absoluta, i amb l’abstenció del grup d’extrema dreta, Vox.

Les eleccions a Castelldefels es presenten molt obertes, amb tres candidatures amb opcions d’arribar a l’alcaldia: Manu Reyes, del PP, Maria Miranda, del PSC, i Candela López, de Movem En Comú Podem. Tots tres han estat alcalde o alcaldessa de la ciutat.

El PP, va guanyar les eleccions del 2019, amb el 29’28  % dels vots, que li van atorgar 8 regidories, que van resultar insuficients per donar l’alcaldia a Reyes, davant el pacte de PSC, Movem, ERC i Junts,  que va fer alcaldessa a la candidata del PSC, Maria Miranda. El PP aspira a xuclar els vots de Ciutadans avui camí de la desaparició, tot i que es trobarà amb la competència de Vox, que presenta Juan Antonio Gil com a candidat. D’altra banda, el PSC, que va trencar el pacte de govern amb els Comuns, i governa en minoria amb ERC i Junts,  s’ha trobat amb l’aparició d’un partit local, Som Castelldefels, liderat per l’exregidor del PSC, Nico Cerpa.

El PP a la comarca: una de freda i una de calenta

El PP va presentar el 10 de març Javier Saldaña com a cap de llista del partit a Pallejà. En canvi, a Cornellà, Ysabel Espinosa, que havia estat presidenta del PP a la ciutat i regidora del 1996 al 2011 va fer públic el mateix dia que es donava de baixa del PP i s’afiliava a Valents, el partit que lidera la regidora de Barcelona, Eva Parera.

Font i fotografia: PP

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here