El dilluns, 20 de març, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va reunir els agents socials i econòmics en una jornada celebrada a Santa Coloma de Gramenet

Tots es van mostrar a favor de la concertació social i econòmica en l’àmbit metropolità i van defensar la importància del diàleg i de la col·laboració per trobar solucions als principals problemes derivats de la globalització, la digitalització, el canvi climàtic i la crisi sanitària, així com per impulsar el desenvolupament sostenible i equilibrat del territori metropolità. També van emfatitzar en la captació de talent, la superació de la bretxa digital, la promoció de la formació dual i l’avenç cap a la igualtat de gènere per permetre el progrés de les societats de l’estat de benestar.

Van participar en la jornada, entre d’altres, l’AMB, els Ajuntaments de Barcelona i Santa Coloma de Gramenet, el Consell Econòmic i Social d’Espanya, CCOO de Catalunya, Foment del Treball, PIMEC, UGT de Catalunya, el Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya i el Consell Econòmic i Social de Barcelona.

L’instrument de què disposa l’AMB per aconseguir la contestació social de sindicats, patronals i governs locals, Generalitat de Catalunya i Estat espanyol és la Taula de Reactivació i Reindustrializació, un procés de reflexió conjunta sorgit l’any 2017.

Entre els beneficis possibles de la concertació hi ha la recuperació econòmica, la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic i la inclusió social i la igualtat.

Font: AMB

Fotografia de Javier Pacheco (CCOO) i Camil Ros (UGT): CCOO.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here