Tots Som Sant Feliu, denominació local de Junts per Catalunya, va organitzar el passat divendres, 17 de març, a la Sala Iberia de Sant Feliu de Llobregat, l’acte de presentació de la seva candidatura a la capital de la comarca de cara a les eleccions del 28 de maig, davant un centenar de veïns i veïnes ( a la fotografia).

El cap de llista, Jaume Manyoses, que ja var ser candidat a l’alcaldia l’any 2019, va destacar el paper jugat pel seu grup en la governabilitat de Sant Feliu durant aquest quatre anys. Manyoses va assenyalar la manca de neteja i la inseguretat com a principals problemes de la ciutat.

L’alcaldable per Barcelona, Xavier Trias, va apostar per la creació d’activitat econòmica i per la necessitat d’abordar polítiques conjuntes a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Junts per Catalunya s’ha d’enfrontar a tot el país, a la pinça que li fan, d’una banda, des d’Ara Pacte Local ( la marca del PEdCAT),  i d’una altra, des d’ERC. En municipis veïns de Sant Feliu, com Sant Just Desvern i Molins de Rei, es presenten candidatures escindides de Junts,  i a Sant Vicenç dels Horts, ERC ha  fitxat el seu cap de llista del 2019.  A Sant Feliu, ha estat ERC, qui contraprogramava l’acte fent públic, el mateix dia del míting de Tots Som Sant Feliu, que, tal com havia avançat elBaix.cat, l’històric militant de Convergència i Unió i regidor en diversos mandats a l’Ajuntament de Sant Feliu, Manel Carrión, ocuparà el lloc número 5 de la candidatura dels republicans a la ciutat.

Però per contrarestar aquestes desercions, des de Junts es confia molt en l’efecte Trias, que com a candidat a l’alcaldia de Barcelona, està polaritzant les eleccions amb Ada Colau, i està restant vots a ERC i al PSC. Conscients d’aquesta circumstància, Junts està estirant de Xavier Trias, en diversos actes de presentació de candidats a la comarca. El dijous, 16 de març, Trias presentava el cap de llista de Junts a Pallejà, Jordi Pastó, i l’endemà feia el mateix a Sant Feliu amb Jaume Manyoses.

A les eleccions del 2019, Tots Som Sant Feliu va obtenir el 8’33 % dels vots i dues regidories. Durant aquest mandat el grup liderat per Manyoses ha fet una oposició  constructiva al govern de Comuns i ERC, amb els que ha arribat a diversos acords.

Fotografia: Junts per Catalunya

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here