L’Ajuntament de Sant Joan Despí va presentar el divendres, 17 de març, el Pla d’Emergència climàtica i transició ecològica 2023-2030 en un acte al Centre Cultural Mercè Rodoreda, davant més de 150 persones.

El conegut meteoròleg de TV3, Tomàs Molina (a la fotografia), va actuar com a presentador destacant que “és imprescindible planificar el futur si volem tenir ciutats que siguin agradables. I el Pla Sant Joan Despí ho fa, perquè  busca com adaptar la ciutat als reptes que obre el canvi climàtic i, alhora, col·labora amb la resta del món a reduir les emissions de diòxid de carboni”.

Molina va explicar que “el canvi climàtic és una realitat que ja és aquí, tenim i tindrem temperatures més altes, humitats més baixes i menys precipitacions, i això és una situació a la que cal que ens adaptem amb molta velocitat, però  també cal que prenem mesures per reduir i que tots aquests efectes no vagin a més. Si planifiquem i fem les coses bé, serem capaços de tenir un futur”.

L’alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, va definir el Pla com un “pas endavant per combatre l’emergència climàtica”. A continuació va tenir lloc una taula rodona sobre aquesta problemàtica.

Font i fotografia: Ajuntament de Sant Joan Despí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here