Neix Catalunyametropolitana.cat, una experiència de col·laboració periodística sense precedents, que té com a objectiu donar una visió global de la realitat que viu una bona part dels cinc milions de ciutadans de la regió metropolitana de Barcelona.

Redacció
Disset mitjans que s’editen a les comarques del Baix Llobregat, Barcelonès i Vallès Occidental publicaran a partir del dia 22 de març un nou mitjà de comunicació: Catalunyametropolitana.cat (https://www.catalunyametropolitana.cat). Es tracta d’una experiència de cooperació inèdita en l’àmbit de la premsa i és fruit d’un procés de reflexió col·lectiva sobre la necessitat de dotar d’una visió global, independent i crítica la realitat de la regió metropolitana de Barcelona, a partir del periodisme que millor la coneix: els mitjans de comunicació de proximitat i amb una llarga trajectòria de servei a la ciutadania.

Les capçaleres que posen en marxa el projecte són: elBaix.cat, Collbató Avui, elCugatenc, Delta Llobregat, Districte 7, Fet a Sant Feliu, Lindependent de Badalona, Infograma, L’Estaca, Malarrassa, Sant Boi Diari, Viu Molins de Rei i La Vall de Verç.

Als tretze mitjans associats de deu municipis de la regió s’hi sumen quatre editats des de Barcelona per la Fundació Periodisme Plural: El Diari de l’Educació, El Diari de la Sanitat, El Diari del Treball i Catalunya Plural. Aquests mitjans aporten una visió temàtica centrada en els drets essencials (educació, sanitat i treball) i també una visió plural i diversa del país.

El «mitjà de mitjans» de Catalunyametropolitana.cat té seus a l’Hospitalet de Llobregat, Terrassa, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Feliu de Llobregat, Sant Boi, Sant Cugat del Vallès, El Prat, Molins de Rei, Sant Just Desvern, Collbató i Barcelona. En conjunt, ofereix una cobertura rellevant de la informació de proximitat de la regió, tant territorial com demogràfica.

Els diaris i revistes que participen en el projecte conserven intactes la seva línia editorial i la seva identitat ben diversa. Els uneix, això sí, que tots són nascuts de la societat civil, sense ànim de lucre i, com figura en el portal, defensen “un periodisme independent, ètic i amb vocació transformadora”.

La iniciativa cerca també crear els suports i les sinergies necessàries per reforçar uns mitjans que han aconseguit arribar fins aquí gràcies, en gran manera, al voluntarisme i el compromís social dels qui els fan possibles. Catalunyametropolitana.cat també pretén constituir una experiència inèdita de governança democràtica en l’àmbit dels mitjans de comunicació: un consell editorial format per representants de tots i cada un dels mitjans que participen en el projecte serà l’òrgan de govern del nou mitjà plural.

 

 

 

 

LES CAPÇALERES QUE FORMEN CATALUNYAMETROPOLITANA.CAT SÓN:

. elBaix.cat (https://www.elbaix.cat)

. Collbató Avui (https://www.facebook.com/collbatoavui),

. elCugatenc (https://www.elcugatenc.cat),

. Delta Llobregat (https://www.periodicdelta.cat),

. Districte 7 (https://www.districte7.cat),

. Fet a Sant Feliu (https://www.fetasantfeliu.cat),

. Lindependent de Badalona (https://independentbadalona.cat),

. Infograma (https://www.infograma.cat),

. L’Estaca (https://www.lestaca.com),

. Malarrassa (https://www.malarrassa.cat),

. Sant Boi Diari (https://www.santboidiari.com),

. Viu Molins de Rei (https://www.viumolinsderei.com)

. La Vall de Verç (https://www.lavalldeverc.cat)

 

Amb la Fundació Periodisme Plural (https://www.fundacioperiodismeplural.cat):

. Catalunya Plural (https://catalunyaplural.cat)

. Diari de l’Educació (https://www.diarieducacio.cat)

. Diari del Treball (https://www.diaritreball.cat)

. Diari de la Sanitat (https://www.diarisanitat.cat)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here