Després que a la presó de Brians, a Sant Esteve Sesrovires, tinguessin lloc diverses agressions a funcionaris, amb el resultat de dos ferits, els treballadors i treballadores de presons, van iniciar accions de protesta.

Més d’un centenar de funcionaris es van tancar el dimarts, 21 de març, al vestíbul de Brians 2 per reclamar mesures de protecció. Després d’una reunió amb el subdirector general de Centres Penitenciaris a qui van exposar un document amb 25 punts, el dimarts a la nit es va decidir mantenir la tancada al despatx de la direcció del centre penitenciari ( a la fotografia) en considerar que no hi ha acord amb el Departament de Justícia, que dirigeix la consellera Gemma Ubasart.

Segons la UGT, sindicat majoritari en el sector, les negociacions estan trencades ja que el Departament es nega a concretar les convocatòries públiques per augmentar la plantilla en 600 efectius en 3 anys, que és una de les principals reivindicacions  dels sindicats. També es demana , a més de personal de vigilància, la major presència de rehabilitadors, sociòlegs i agents socials. Una de les peticions, ser reconeguts com agents de l’autoritat, depèn del Congrés de Diputats. Segons CCOO, “el nombre d ‘interns va a la baixa però les agressions pugen, alguna cosa està fallant en l’aplicació dels protocols”.

Les protestes han estat convocades pels sindicats UGT, CCOO, ACAIP, CATAC i la Intersindical i l’Associació  Marea Blava. Ara, els sindicats convoquen concentracions a tots els centres penitenciaris de Catalunya aquest proper dijous, 23 de març a les 12 del migdia, i donen fins llavors un temps de “reflexió” a la consellera Ubasart

Fonts: UGT i CCOO

Fotografia: UGT Presons

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here