Aquest divendres, 31 de març, va morir Josep Sánchez i Bosch ( a la fotografia), als 90 anys d’edat.  Diverses organitzacions i entitats de Sant Just Desvern, com Sant Just En Comú o Sant Just Solidari, han lamentat la seva pèrdua i han posat en valor les seves aportacions a la comunitat.

Sant Just Solidari ha recordat el seu paper decisiu en la fundació de l’entitat l’any 1988 que es va iniciar com un grup de solidaritat amb Nicaragua.

El blog Catalunya Religió, en un article titulat “Josep Sánchez Bosch i el gra de mostassa” fa un recorregut per la seva trajectòria, destacant la seva vinculació a la JOC , al costat de la seva companya Lourdes Burzón. Treballador en diverses empreses com La Maquinista se’n va anar a viure a Suïssa, on es va vincular a l’ACO i al Moviment Mundial de Treballadors Cristians.

Sant Just en Comú ha fet públic un comunicat en el que afirma que hereus “en certa mesura, de projectes polítics com el d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) o el Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC) i que hem compartit al llarg de més de 40 anys amb el Josep Sánchez i amb la seva companya Lourdes Burzón, moltes de les seves àmplies inquietuds en l’àmbit social, ens sentim consternats davant la noticia inesperada de la seva mort”.

Destaquen la seva militància a l’Acció Catòlica Obrera i al Moviment Mundial de Treballadors Cristians i a Sant Just Solidari recorden que va ser regidor a l’Ajuntament de Sant Just en dues ocasions. La primera va ser l’any 1979, com a independent en la candidatura del PSUC. L’any 2011 tancava la llista d’ICV.

I acaben afirmant que era “un home just, valent i molt estimat al poble de Sant Just. Un home en qui emmirallar-nos”.

Fonts: Sant Just Solidari, Catalunya Religió i Sant Just En Comú Podem

Fotografia: Sant Just En Comú

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here