L’Observatori Comarcal del Baix Llobregat ha publicat les dades d’atur del mes de març d’enguany, facilitades pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat.

135 persones van trobar feina durant el mes passat a la comarca, fet que representa una reducció de la taxa d’atur del -0’4 %. Les persones aturades al Baix Llobregat són 34.860 persones, xifra absoluta que significa una taxa del 8’6 %. En relació al mateix mes del 2022 l’atur ha disminuït en 2.498 persones, amb un descens del 6’7 %. A Catalunya les persones aturades són 348.301, amb una taxa del 9’2%.

Sant Vicenç dels Horts ha tingut el mes de març una taxa d’atur del 10’6 %, la més elevada de la comarca. Substitueix en aquesta trista classificació a Martorell, que es queda en el 10’4%. En tercer lloc es troba Esparreguera amb el 10’2%.

El municipi amb la taxa d’atur més baixa la registra una vegada més Sant Just Desvern amb el 4’8%. La capital de la comarca, Sant Feliu de Llobregat, es queda en el 7’6 %, un punt per sota de la mitjana comarcal (8’6%).La capital sindical, Cornellà, supera la mitjana comarcal amb més d’un punt (9’9%).

CCOO destaca que a Catalunya hi ha hagut una reducció interanual de l’atur d’un 6’2%. Les dones representen el 57’1 % del total de persones sense feina. El 48’1 dels nous contractes registrats són de caràcter indefinit. Segons CCOO, les dades evidencien que “és el treball el que sosté l’economia, mentre els marges empresarials ofeguen els salaris i els consum de les llars”.

Fonts. Observatori Comarcal de Baix Llobregat i CCOO

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here