El passat 30 de març el Ple municipal de Pallejà va aprovar per unanimitat el Pla Local d’Adaptació al Canvi Climàtic, un document que preveu les actuacions que caldrà dur a terme fins el 2030 per tal que el municipi estigui preparat per afrontar els impactes derivats del canvi climàtic. Pallejà és un dels municipis capdavanters en la implicació local per fer front a l’emergència climàtica.

Davant l’evidència científica del canvi climàtic no serà suficient aplicar mesures de mitigació que redueixin les emissions de gasos d’efecte hivernacle, sinó que, segons l’Ajuntament, “també cal preveure accions adaptatives que augmentin la resiliència del territori i disminueixin el grau d’exposició de la població i les infraestructures, sota premisses de sostenibilitat ambiental, econòmica i social”.

El Pla, elaborat amb el suport de l’AMB, pretén també integrar i coordinar les polítiques i els diferents plans locals per fer front als riscos que s’han identificat a Pallejà, essent els més significatius  els incendis forestals (a la fotografia), les onades de calor, les inundacions, les sequeres, les ventades  o la pèrdua de biodiversitat.

Font i fotografia: Ajuntament de Pallejà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here