El sector del transport públic de viatgers al Baix Llobregat està trasbalsat i no s’aturen les mobilitzacions de les persones que hi treballen, fartes de veure com es deterioren les seves condicions de feina i el servei a la ciutadania.

UTE Sant Boi va vulnerar el dret de vaga

CCOO del Baix Llobregat informa que, amb motiu d’una denúncia del sindicat, la Inspecció de Treball de la província de Barcelona ha determinat que es va vulnerar el dret a la vaga de les persones treballadores de l’UTE Sant Boi (a la fotografia), ja que l’empresa va assignar serveis mínims a treballadors que prèviament havien comunicat fermament la seva voluntat d’adherir-se a la vaga.

Segons Inspecció de Treball, l’actuació empresarial formava part d’una estratègia per minimitzar els efectes de la convocatòria de vaga.

La plantilla de la UTE Sant Boi, dedicada a l’explotació del servei de transport de viatgers, es troba immersa en un conflicte que l’ha portat a secundar diverses convocatòries de vaga durant els mesos de febrer i març, i també en l’actual mes d’abril.

Un dels motius de les mobilitzacions té a veure, segons CCOO, amb la reivindicació que UTE Sant Boi assumeixi com a pròpia la totalitat de la plantilla que va ser subrogada el juliol del 2022 provinent de l’empresa OLIVERAS.

CCOO considera que els fets presenten una gravetat extrema i recorda que continuarà defensant el dret fonamental a la vaga.

Avanza Baix i Monbús Julià, més enllà d’unes reivindicacions laborals

CCOO, arran de la manifestació de treballadores i treballadors de les empreses de transport públic de viatgers Avanza Baix i Monbús Julià, que va tenir lloc el passat dia 11 d’abril a Barcelona, i de la que elBaix.cat va informar, vol deixar clar que aquest conflicte laboral va de la desprofessionalització i precarització del  sector del transport públic de viatgers  que s’estén cada vegada més amb el sistema de contractació a la baixa que propicia l’AMB.

Font i fotografia: CCOO Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here