Vallirana: Illa dona suport a Eva Martínez

Col·loqui entre Salvador Illa, primer secretari del PSC, i Eva Martínez, alcaldessa, presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat i cap de llista socialista de Vallirana, aquest passat cap de setmana (a la fotografia).

Els dos dirigents socialistes van parlar, entre d’altres temes, de la sequera i de la necessitat que Vallirana disposi d’un Parc de Bombers, qüestió que l’Ajuntament reivindica des de fa temps a la Generalitat.

Salvador Illa va lamentar que el Govern  d’ERC tingui una “concepció subordinada” dels ajuntaments.

L’alcaldessa va recordar que Vallirana necessita que el CAP obri també per les nits i els caps de setmana i va criticar la manca d’especialistes en ginecologia

L’any 2019, el PSC va obtenir majoria absoluta amb 9 regidories. També van aconseguir representació ERC, Junts, Ciutadans, En Comú Podem i una candidatura independent.

Gavà: Gemma Badia, amb un missatge de suport de la ministra Raquel Sánchez.

Aquest dimarts, 18 d’abril, l’alcaldessa de Gavà, i cap de llista en les eleccions del 28 de maig, Gemma Badia, va presentar a l’Espai Maragall la seva llista i va comptar amb la presència del primer secretari del PSC, Salvador Illa, i també amb un missatge de suport enviat per la ministra de Transports ,Raquel Sánchez, anterior alcaldessa de la ciutat, que no va poder assistir a l’acte. Badia va manifestar que “amb la força i les idees de tothom seguirem treballant per fer Gavà encara millor i seguir millorant la ciutat que estimem”.

La candidata va afirmar que “per fi tindrem el tercer ambulatori” i va destacar que una de les seves prioritats “és la creació d’habitatge públic”.

L’any 2019, l’actual ministra Raquel Sánchez va obtenir 11 regidories que li van atorgar la majoria absoluta. Gemma Badia ocupava el número 5 de la llista socialista. De cara a les eleccions del 28 de maig, la novetat és que Podem (que va obtenir el 7’66% dels vots) i els Comuns ( que es van quedar en el 3’08 %) es presenten dins una única candidatura amb la denominació d’En Comú Podem. Una de les incògnites és què pot passar amb l’11’39 % de vots obtinguts per Ciutadans, que es troba en vies de desaparició.

Cervelló: Aparicio presenta els integrants de la seva candidatura

El diumenge, 16 d’abril, l’Ateneu de Cervelló havia acollit la presentació de la candidatura del PSC, que encapçala l’actual alcalde José Ignacio Aparicio.

El cap de llista de M’estimo Cervelló-PSC va desatacar que el seu equip és “honest, compromès i amb bones idees”  i va afirmar que es torna a presentar a les eleccions “per seguir millorant el poble del meu cor”.

El PSC va guanyar les anteriors eleccions de 2019 amb el 41’95 % dels vots que li van atorgar 6 regidories. Davant el sis regidors que també va obtenir ERC, Aparicio ha governat amb l’únic regidor de Ciutadans, que ostenta la segona tinença d’alcaldia. De cara a les eleccions del 28 de maig el panorama pot variar: és molt probable que Ciutadans, tal com es preveu que passi a la majoria de municipis, desaparegui. D’altra banda, Podemos i els Comuns que es van presentar per separat, i tot i arribar al 7’5 % dels vots es van quedar sense cap regidor, ara es presenten en una única candidatura d’En Comú Podem, fet que els hi garanteix gairebé aconseguir representació. Dins el món independentista, caldrà veure si Junts, que no va entrar a l’Ajuntament amb el 4’14 % dels vots, es capaç d’esgarrapar suports d’ERC per obtenir algun regidor.

Font i fotografia: PSC-Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here