Un 78’2% de les dones baixllobregatines ha patit, com a mínim, un fet de violència al llarg de la seva vida. D’aquestes, un 66’6% ha patit violència sexual, un 48’8 % violència psicològica, un 29’3 % violència  digital i un 6’7 % violència vicària durant la seva vida adulta.

Aquests són algunes de les principals dades que ofereix la tercera Enquesta de Violència Masclista a Catalunya, que incorpora per primera vegada dades comarcals.

Les dades mostren que el fenomen de la violència masclista, malauradament, afecta la majora de dones en algun moment de les seves vides, raó per la qual cal continuar lluitant per erradicar-la en tortes les seves formes i manifestacions ( a la fotografia). L’any 2022 es van registrar a la comarca 2.261 denúncies per violència masclista, un 9% més que en el 2021. D’aquestes, un 76 % es van realitzar en atestat policial per part de la víctima.

Una Enquesta impulsada pel conseller Saura que CIU va deixar de fer

La primera Enquesta sobre Violència Masclista a Catalunya va ser una iniciativa del conseller d’Interior, Joan Saura, l’any 2010, realitzada durant el Govern d’esquerres, en col·laboració amb l’Institut Català de les Dones i l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB). Amb l’arribada de CIU al Govern de la Generalitat, el conseller Felip Puig va decidir que es deixés de fer, fins que la pressió de les organitzacions feministes va forçar al Govern a realitzar la segona, vuit anys després, l’any 2018.  Ara s’han  presentat els resultats de la tercera.

Font i fotografia: Consell Comarcal del Baix Llobrega

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here