.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), en un comunicat emès el passat divendres, 21 d’abril, “celebra l’acord entre l’empresa  concessionària del Bus Metropolità del Baix Llobregat sud, AVANZA, i els seus treballadors, que posa fi als conflictes laborals que han suposat un greu perjudici durant els darrers mesos per al servei i, sobretot, per als milers d’usuaris i usuàries de les línies de transport metropolità d’aquest territori”. La plantilla d’AVANZA va votar fa pocs dies, tal com va informar elBaix.cat, l’acord al que van arribar el comitè d’empresa i la direcció.

Segons l’AMB, “l’acord permet recuperar, a partir d’ara, la normalitat d’aquests serveis de Bus Metropolità, que han estat greument afectats per les diferents vagues”. La nota obvia, però, que bona part de les alteracions del funcionament el servei s’han derivat del mal estat dels autobusos, fet que les entitats i sindicats agrupats en la Plataforma per un Servei Digne de Bus al Baix Llobregat, porten mesos denunciant.

L’AMB manifesta que “desitja que l’altre conflicte laboral d’aquestes característiques que encara queda obert, entre la concessionària de Sant Boi de Llobregat i altres municipis, la UTE Monbús-Julià i els seus treballadors, també es pugui resoldre ben aviat amb un acord”. Tal com va informar el Baix.cat, la Inspecció de Treball ha determinat, com a conseqüència d’una denúncia de CCOO,  que la UTE Monbús-Julià, ha vulnerat en aquest conflicte el dret de vaga de la plantilla.

La gestió de la Vicepresidència de Transport i Mobilitat de l’AMB, que dirigeix el senador socialista, Antoni Poveda, exalcalde de Sant Joan Despí i primer secretari del PSC del Baix Llobregat, ha estat fortament criticada aquest mesos tant pels treballadors i treballadores de les empreses concessionàries com pels usuaris i usuàries del servei, fins al punt de demanar diverses vegades la seva dimissió (a la fotografia).

Font: AMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here