A l’alcaldessa socialista de Castelldefels, Maria Miranda, se li ha girat feina. Dos altres candidats aspiren amb possibilitats a l’alcaldia: l’ex alcalde Manu Reyes, del PP, i l’exalcaldessa Candela López, de Movem En Comú Podem. Però, a més, una altra candidatura opta a recollir part dels vots del PSC: el nou partit Som Castelldefels, liderat per Nico Cerpa, exregidor socialista que ocupava el número 3 de la llista del PSC del 2019. Cerpa va ser expulsat de l’equip de govern i del PSC fa pocs mesos.

El passat divendres, 21 d’abril, Som Castelldefels es va presentar en societat davant prop de 200 persones, al Centre Cívic de Vista Alegre.

Va obrir l’acte el primer secretari de Som Castelldefels, Luis López, que va reivindicar la política “com una activitat noble”. El president del partit, Juan del Rio Resola, va destacar “el caràcter municipalista de la formació” i va explicar que el seu posicionament en l’espai polític “és neutre, que no pas de centre”.

El cap de llista, Nico Cerpa (a la fotografia) va justificar la seva candidatura basant-se en tres elements: el seu “arrelament personal, professional i polític” a Castelldefels, “el caràcter obert i inclusiu” de la seva formació, i la intenció d’implantar una nova manera de fer política, que ell anomena “política positiva”. Va acabar la seva intervenció presentant els 25 candidats i candidates que integren la seva llista.

OPA al PSC… i al PP?

El PSC va obtenir en les eleccions del 2019, 5.430 vots ( un 20’12%): caldrà veure el 28 de maig quants d’aquests vots es poden decantar per SOM; però no es descarta que el nou partit pugui aprofitar també la crisi de Ciutadans per disputar uns suports que podrien haver anat al PP, que ha fitxat els dos regidors del partit de Carlos Carrizosa.

Font i fotografia: SOM Castelldefels

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here