Tal com va informar elBaix.cat, la decisió del Bloc Olesà, que avui ostenta l’alcaldia del municipi, de formar part de les candidatures de la CUP, ha provocat un terratrèmol dins l’espai de les esquerres olesanes. Poques setmanes després de l’anunci del pacte Bloc-CUP, va aparèixer un nou partit, Olesa Oberta, que es declara identificat amb el “fil roig, verd i violeta i les lluites obreres”.

Olesa Oberta va explicar des del primer moment que és “un partit d’arrel olesana però obert a col·laborar amb independència i condicions d’igualtat amb totes les forces polítiques i socials d’àmbit territorial superior al municipal  amb les que comparteix ideari”. I aquesta predisposició s’ha concretat en l’acord amb En Comú Podem per sumar esforços de cara al 28 de maig. El passat 25 d’abril, Samuel Rodríguez i Martí Obiols, president i secretari general d’Olesa Oberta, anunciaven l’acord mostrant el pacte signat (a la fotografia), tot destacant “la coincidencia ideològica” entre les dues forces polítiques.  Constataven que l’espai del socialisme, l’ecologisme, el feminisme i el municipalisme “no ha estat representat d’una forma efectiva a Olesa”.

L’exalcalde d’ICV Jaume Francesch i el sindicalista Martí Obiols tanquen la llista

El candidat a l’alcaldia d’Olesa Oberta- En Comú Podem és Samuel Rodríguez, president de la nova organització, que incorpora persones independents, activistes en diversos àmbits, antics militants d’ICV i sindicalistes, que no veuen amb bons ulls el paper del Bloc Olesà i la seva deriva cap un partit polític com la CUP, molt allunyat de la centralitat de la ciutadania del municipi. La número 2 és Almudena Toledo, seguida d’Antonio Manuel Serrano, Meritxell Arenas i Núria González.

Si quedava algun dubte sobre l’espai polític que vol ocupar Olesa Oberta tan sols cal analitzar el tancament de la seva candidatura: en el número 21, hi figura el sindicalista Martí Obiols, amb una llarga trajectòria dins el moviment obrer del Baix Llobregat. I com a suplent apareix el reconegut psicòleg i pedagog Jaume Francesch Subirana, que fou alcalde d’Olesa per ICV els anys noranta.

A Olesa es presenten set candidatures: el Bloc Olesà-CUP, en la que l’actual alcalde, Miquel Riera, no opta a la reelecció i tanca la llista que encapçala Jordi Martínez, el PSC, ERC, Ciutadans, Junts per Olesa, PP i Olesa Oberta En Comú Podem.

Fonts de la direcció comarcal d’En Comú Podem han manifestat a elBaix.cat el seu convenciment que “Olesa Oberta serà la sorpresa positiva del 28 de maig, tant per la dinàmica local que ha provocat la decisió del Bloc de sumar-se a la CUP, com per les bones expectatives que en aquest espai polític ha generat l’anunci de la vicepresidenta del Govern central, Yolanda Díaz, d’impulsar el projecte Sumar”.

Font: En Comú Podem- Baix Llobregat

Fotografia: Olesa Oberta En Comú Podem

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here