Un llamp? Falta d’inversió? Quina és la causa de la nova avaria que afecta un tram de la R2 Sud, i que va tenir per epicentre un quadre de comandament de Gavà provocant problemes en el tram entre Castelldefels i el Prat de Llobregat? Segons la primera versió d’ADIF l’incident podia haver estat provocat per un llamp però el Servei Català de Meteorologia afirma que en aquella zona no n’hi va caure cap. El Govern de la Generalitat l’atribueix a la manca d’inversió dels darrers anys però ADIF ho nega.

El caos a Rodalies , que ara afecta la zona d’on és la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, l’exalcaldessa socialista de Gavà, Raquel Sánchez (a la fotografia), ha desfermat un nou enfrontament polític. Fins i tot pel què fa a les mesures per pal·liar els efectes d’una avaria que, com a mimin, trigarà tres setmanes en ser reparada. El president d’ERC, Oriol Junqueras va demanar aquest dimecres la dimissió de la ministra “per la seva incapacitat de gestió”. La ministra Raquel Sánchez, que  està cada vegada més qüestionada, especialment a la seva comarca, s’ha defensat aquest dijous des del programa Café d’Idees, de TV2: ha tirat pilotes fora sobre l’origen de l’avaria, que ha qüalificat de “polèmica artificiosa”, i ha recordat les obligacions de la Generalitat com a titular del servei de Rodalies, negant que sigui possible el traspàs integral perquè es tracta d’una infraestructura de l’Estat.

El secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat, l’exdiputat d’ERC, Marc Sanglas, va instar ADIF en una reunió celebrada aquest passat dimecres, 3 de maig, al Parlament de Catalunya, a que siguin els tècnics de la Generalitat els que s’encarreguin de realitzar l’estudi que ha d’aclarir què ha passat. De moment, el Govern ha expedientat RENFE.

Finalment Rodalies va acceptar oferir un servei alternatiu per carretera entre Castelldefels i Barcelona i entre Gavà i Barcelona, a partir d’aquest dijous, després que el dimecres fos la Generalitat qui el va prestar. L’AMB també ha reforçat les rutes E80, E86 i E95, que connecten Castelldefels, Gavà i Viladecans amb la capital catalana.

Fotografia: La Moncloa

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here