Molins En Comú Podem exigeix explicacions sobre la paralització de les obres de l’estació de RENFE a Molins de Rei, de la que elBaix.cat ja ha informat. Les obres d’accessibilitat i millora d’andanes i vestíbul de l’estació, estaven programades per realitzar-se per finals de l’any 2019, amb una durada prevista de 15 mesos, preveient el seu acabament a la primavera del 2021. Una contractació probablement mal feta va provocar que s’aturés el procés i que es posposés el seu començament al març del 2020;  i per causes no aclarides es va posposar de nou al primer trimestre del 2022. No va ser realment fins a l’abril del 2022 quan van començar les obres, amb una despesa prevista de 6,2 milions d’euros.

La Ministra de Transports i exalcaldessa socialista de Gavà, Raquel Sánchez, va visitar el 24 de juliol de 2022 les obres de l’estació (a la fotografia) i va demanar disculpes pels retards. En aquesta visita es va mostrar comprensiva davant “la sensació que es pot tenir que les obres van tard”. Ja havien passat pràcticament 3 anys des que es va anunciar el seu inici.

Els principals treballs que es preveien realitzar són: l’adequació de l’estació per convertir-se en totalment accessible mitjançant la instal·lació de nous ascensors d’accés a les andanes; adequació i renovació d’escales; recreixement i prolongació d’andanes fins als 200 metres per poder acollir trens amb més capacitat; nova pavimentació i configuració de vorada segons normativa d’accessibilitat en totes les andanes; l’adequació i millora de l’enllumenat de vestíbul i andanes; noves marquesines de 75 metres de llarg, nous encaminaments al vestíbul i andanes, i nova zona d’atenció i informació al viatger.

A principis del mes d’abril d’aquest any l’alcalde de Molins de Rei, i la directora de Rodalies de Catalunya, van visitar les obres d’accessibilitat de l’estació de Molins de Rei i van anunciar l’acord entre Rodalies i l’Ajuntament de construir un nou accés a l’estació des del carrer Sant Antoni Maria Claret per facilitar la mobilitat dels viatgers i la ciutadania que viu a la part nord de Molins de Rei. Es donava així compliment a la reivindicació històrica de les entitats veïnals, sindicats, entitats del transport i usuaris i usuàries, que ho reclamaven des de fa molts anys. Segons van informar, el nou accés s’executaria quan finalitzin les obres actuals.

L’alegria de veure a curt ternini una estació de Molins de Rei remodelada i accessible i amb un nou accés pel costat muntanya de la vila, s’ha acabat ben aviat. Després que s’ha pogut observar com des de Setmana Santa les obres estaven aturades sense cap explicació, pressionada per la premsa, finalment aquests primers dies de maig, Renfe sense fer cap anunci oficial, ha reconegut que les obres estan paraltzades i que tan sols remataran alguns aspectes del vestíbul de l’estació.

Renfe indica també que l’aturada és causada per un modificat en el projecte, però, afegeix que de moment, no poden confirmar quan es reprendran les obres, sense explicar res més. Segons diverses informacions, des de Renfe s’està treballant en la redacció de la modificació del projecte i fins que aquest no estigui redactat, no poden anunciar quines seran les modificacions concretes que patiran les obres, ni el que trigaran a reprendre les tasques de millora.

Des d’En Comú Podem, que, segons afirmen, “sempre hem defensat la necessitat urgent d’aquestes obres”, plantejen aquestes preguntes:

“Quines són les causes que han provocat l’aturada de les obres? Quin ha estat el motiu que ha fet necessari realitzar un modificat d’un projecte ja en execució? Hi ha hagut de nou errors de gestió o en la confecció del projecte? Hi ha problemes de cálcul econòmic en els costos de l’obra? Quina data concreta es preveu per retornar a emprendre les obres ara aturades?”.

Molins En Comú Podem considera que no hi ha disculpa possible davant l’endarreriment constant de les obres i demana “responsabilitats polítiques,” perquè constata que “la indignació de la ciutadania és majúscula”.

Font: Molins En Comú Podem

Fotografia: Viu Molins de Rei                                                                                      F

 

 

 

 

 

 

Per totes aquestes raons demanem al Govern de la Generalitat i al Ministeri de

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here