El Cornellà Creació Fòrum va acollir el passat divendres, 12 de maig, la presència de Céline Cousteau (a la fotografia): neta de l’oceanògraf més reconegut del món, Jaques Yves Costeau, dedica la seva vida a la creació de contingut multimèdia centrat en causes mediambientals. Cousteau va explicar la seva experiència explorant el món, i les seves expedicions a l’Amazones, l’Antàrtida o bussejant a diferents oceans amb la intenció de fer realitat diferents projectes documentals de renom.

En el marc de la seva ponència titulada “Sota la superfície” va advertir sobre l’estat alarmant dels oceans i va afirmar: “Més del 70% dels peixos de les aigües profundes han ingerit plàstic. Les estadístiques indiquen que per al 2050 hi haurà més plàstic que peixos als oceans”. També es va referir als pobles indígenes que “representen al voltant del 5% de la població mundial” i va explicar: “Ells protegeixen el 80% de la biodiversitat de la seva terra”.

Céline Cousteau destaca entre les productores i directores de cinema documental. És fundadora de CauseCentric Productions , especialitzada en temes ambientals i socioculturals. Darrerament ha escrit el llibre “Le monde après mon grand-père”, on detalla com el seu avi va fer somniar el planeta i repassa tot el que va aprendre d’ell.

Cornellà i el Baix Llobregat van ser escenari d’un nou crit d’alerta sobre la situació del planeta.

Font i fotografia: Cornellà Creació Fòrum

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here