Després de tres setmanes d’afectacions a la línia R2 de Rodalies, que han provocat una tempesta política, sembla que torna la “normalitat”. Així doncs, si no passa res més, els trens de Rodalies entre Sant Vicenç de Calders i Barcelona i el regionals que van a Tarragona. Reus, Lleida i les Terres de l’Ebre recuperaran les seves freqüències. Han passat tres setmanes des de l’incendi del dia 1 de maig a l’estació de Gavà (a la fotografia). La recuperació del servei no implica que s’hagi aclarit, però, l’origen de l’avaria.  Aquest divendres la xarxa ferroviària va tornar a patir incidències com a mínim en dos punts més.

Davant els perjudicis causats als usuaris i usuàries de RENFE, l’associació de consumidors Facua, demana a la ministra de Transports, l’exalcaldessa socialista de Gavà, Raquel Sánchez, “solucions” per als viatgers que han patit retards i tot tipus de molèsties.

Facua, que assegura que ha rebut nombroses queixes de persones afectades,  recorda que aquestes poden demanar i rebre indemnitzacions. Una de les queixes recurrents en aquest episodi i en tots els altres que afecten la xarxa de Rodalies és, segons Facua, l’escassa o inexistent informació sobre les incidències, cancel·lacions o retards per part del servei de Rodalies.

La reacció dels dirigents del PSC davant el caos de Rodalies ha estat molt poc empàtica amb les persones afectades. Salvador Illa, primer secretari del PSC, va lamentar que Catalunya estigui instal·lada en “la cultura de la queixa”

Fonts: RENFE i Facua

Fotografia: La Vanguardia

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here