Aquest dilluns, 22 de maig, a les 6 de la tarda, a la sala Titan de la Biblioteca Marta Mata de Cornellà de Llobregat, CCOO celebra un acte públic (a la fotografia) per presentar la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que impulsa el sindicat perquè s’arribi a destinar el 6 per cent del Producte Interior Brut (PIB) a tots els trams de l’Educació.

L’objectiu és poder entrar al Parlament de Catalunya, cap al mes de setembre, les més de 50.000 signatures necessàries per reclamar pràcticament doblar, en els pròxims quatre anys, la inversió que es fa en ensenyament.

La proposta que defensa la ILP es divideix en dues fases: una primera de dos anys per equiparar-se a la mitjana de despesa del conjunt de les administracions educatives de l’Estat (4’93%) i una segona per arribar i superar el 6% ( com marca la Llei d’Educació de Catalunya). La inversió catalana actual en polítiques educatives és tan sols del 3’82%.

Una ILP similar  va arribar al Parlament espanyol l’any 1994 i va ser rebutjada per la majoria de partits del moment. Ara CCOO vol promoure el debat a Catalunya, un debat imprescindible per abordar el futur del país. I al Baix Llobregat ho fa en un lloc idoni: la Biblioteca que porta el nom de la pedagoga Marta Mata.

Font i fotografia: CCOO Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here