El catedràtic de l’Escola d’Arquitectura de la UPC, Josep Maria Montaner, ha publicat el llibre  “Lawfare urbano. Ofensiva judicial contra Ada Colau” (Icaria, 2023), amb pròleg del magistrat José Antonio Martín Pallín. Montaner explica els intents de judicialitzar la política també en relació a projectes urbans, contra qui promou les transformacions de les ciutats. És el cas de l’alcadessa de Barcelona, Ada Colau, que ha patit deu querelles, totes arxivades.

L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluis Mijoler, ha utilitzat la mateixa expressió, “lawfare”, per referir-se al cas que ha culminat amb la decisió de la titular del jutjat d’instrucció número 2 del Prat d’arxivar la denúncia contra la tinenta d’alcalde d’urbanisme, Alba Bou (a la fotografia), d’En Comú Podem, per presumpta prevaricació i tràfic d’influències.

Un particular va denunciar Bou l’octubre passat. Els fets van tenir una àmplia repercussió en diversos mitjans de comunicació que ben segur que ara recolliran també l’arxivament de la causa dedicant-li la mateixa extensió. La jutgessa descarta que Bou afavorís una promotora o que hi haguessin irregularitats en el seguiment  de l’obra objecte de la denúncia.

Lluis Mijoler, alcalde del Prat, en un comunicat, ha qualificat l’arxivament com “una derrota més del lawfare” i ha exigit a les forces polítiques que van aprofitar el cas per atacar “sense base el govern municipal” que “es disculpin per escrúpol democràtic i  per respecte a la ciutat i a la institució municipal”.  Grups com Ciutadans o Junts van exigir responsabilitats polítiques a Alba Bou. Mijoler ha afegit que la decisió “és una bona noticia per al govern municipal, però sobre tot per a la democràcia i per al Prat”.

Fonts: CCMA i Ajuntament del Prat de Llobregat

Fotografia: El Prat En Comú Podem

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here