ERC va decidir aquest dissabte, 20 de maig, traslladar el seu acte principal de campanya de Santa Coloma de Gramenet a Cornellà de Llobregat, segons sembla pel perill de pluja. Així doncs, dissabte pel matí la Fira de Cornellà va acollir els principals líders del partit: el president Pere Aragonès, el president d’ERC, Oriol Junqueras, el candidat a Barcelona, Ernest Maragall, i el diputat al Congrés i candidat a Santa Coloma de Gramenet, Gabriel Rufián. També va transmetre el seu suport, la secretaria general del partit Marta Rovira (a la fotografia).

ERC vol enfocar les eleccions del 28 de maig com un duel amb el PSC a l’àrea metropolitana de Barcelona.  Però les enquestes a Barcelona i als municipis de l’àrea no apunten com a viable aquesta possibilitat: al Baix Llobregat, tal com va explicar elBaix.cat, més aviat sembla que s’està jugant el segon lloc amb En Comú Podem. I a Barcelona Maragall apereix despenjat en el quart lloc. De fet, durant l’acte, va traspuar la preocupació dels dirigents del partit per unes previsions que no els hi són gaire favorables.

La candidata d’ERC a Cornellà, Raquel Albiol, va denunciar que “fa molts anys que a Cornellà governen sempre els mateixos i actuen com si la ciutat fos seva”.  Gabriel Rufián va anar més lluny i va acusar al PSOE “d’haver convertit les nostres ciutats en uns altres cortijos”. I un Ernest Maragall desfermat va arribar a dir que ERC havia anat a Cornellà, a “la cova del llop”, en referència al PSC, el partit en el que ell ha militat la major part de la seva vida.

L’any 2019, l’alcalde socialista Antonio Balmón, va guanyar les eleccions a Cornellà amb el 47’06 % dels vots i 14 regidories. ERC es va quedar en el 14’06 % i 4 regidories i ara veu amenaçada la segona plaça per Claudio Carmona, que aquesta vegada, a diferència de fa quatre anys, es presenta com En Comú Podem i compta amb el suport explícit de la vicepresidenta del Goven central, Yolanda Díaz, d’Unidas Podemos.

Font: CCMA

Fotografia: ERC

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here