Fa tan sols una setmana elBaix.cat, explicant la crisi de Ciutadans a la comarca, feia referència a Xavier Alegre, regidor del partit a Sant Feliu de Llobregat, i exregidor del PSC, que va abandonar Ciutadans quedant-se com a regidor no adscrit i deixant ara Ciutadans sense candidatura a la ciutat. Però l’itinerari de Xavier Alegre encara no havia finalitzat.

Aquest dissabte, 20 de maig, Xavier Alegre (a la fotografia, al costat de Daniel Sirera) reapareixia al Centre Cívic Vil·la Florida de Barcelona, en l’acte en el que catorze ex càrrecs del partit que va fundar Albert Rivera, donaven suport al candidat del PP a la capital catalana Daniel Sirera. Entre els noms que han donat el pas cap el PP hi ha, a més d’Alegre, un  dels fundadors del partit taronja, Manuel García Bofill, l’exdiputada Carmen de Rivera i l’encara regidor a Barcelona, Paco Sierra.

L’itinerari polític de Xavier Alegre és ben significatiu. Militant socialista i de la UGT, de la que va arribar a ser secretari d’Acció Sindical, va ser càrrec de confiança del PSC a l’Ajuntament de Barcelona. D’allà va aterrar a Sant Feliu de Llobregat l’any 2003 per reforçar el partit: en va ser regidor durant vuit anys (2003 -2011), essent una peça fonamental en l’etapa en que el PSC va tenir l’alcaldia, arribant a ser tinent d’alcalde d’Urbanisme, Habitatge i Seguretat Ciutadana i conseller a l’Entitat Metropolitana del Transport. Alegre va destacar per ser un defensor acèrrim del PSC i un crític aferrissat de les opinions dels regidors i regidores d’altres partits. L’any 2012 va fer el salt a Ciutadans i en les eleccions del 2015  va encapçalar la seva candidatura municipal: escollit regidor,  va ser portaveu del partit al Consell Comarcal del Baix Llobregat. Va dimitir el setembre del 2016, després d’haver estat nomenat senador de Ciutadans designat pel Parlament de Catalunya i va acabar essent portaveu del Grup Mixt, al que pertanyia Ciutadans, al Senat, entre el 2016 i el 2019. Després que l’any 2017 Ciutadans guanyés les eleccions al Parlament a Sant Feliu, Alegre veient oberta la possibilitat d’arribar a l’alcaldia, va tornar a ser cap de llista l’any 2019. Però es va quedar amb els dos regidors que el partit ja havia obtingut l’any 2015.  Amb la crisi de Ciutadans, Alegre va abandonar el vaixell l’any 2020 ,quedant-se com a senador independent i com a regidor no adscrit a Sant Feliu.

Ara ha reaparegut demanant el vot pel PP. Tota una trajectòria de canvis de jaqueta que expliquen molt bé les connexions entre els partits que avantposen el nacionalisme espanyol a la ideologia.

Alegre explicava l’any 2014, en una entrevista al “Fet a Sant Feliu”, ja com a coordinador local de Ciutadans: “Volem que la nostra política faci que els partits tradicionals canviïn la seva manera de governar”. Sembla que, al final, enlloc de fer-los canviar, ha optat per acabar (de moment) el seu periple polític en el més tradicional de tots els partits.

Font i fotografia: PP Catalunya

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here