A Abrera l’any 2019 van obtenir representació a l’Ajuntament (a la fotografia) cinc candidatures: el PSC  va aconseguir una còmoda victòria amb el 51’44 % dels vots i 11 regidories; ERC va arribar al 13’88 % i 2 regidories; Alternativa d’Abrera, a l’11’17 % i 2 regidories, Abrera En Comú, al 9’12 % i 1 regidoria, i Ciutadans, al 7’29 % i una única regidora. Ni el PP ni Junts van arribar al 5% necessari per entrar a l’Ajuntament.

En les eleccions municipals del 28 de maig es presenten 6 llistes: a més de les del PSC, ERC i Junts hi ha dues novetats: en el camp de la dreta, Ciutadans no ha pogut fer  candidatura però sí que ho han fet el PP i Vox. En l’espai de l’esquerra, Alternativa d’Abrera i Abrera En Comú s’han unit en una única candidatura, Alternativa En Comú. Si es sumen els vots del 2019, la nova llista, vinculada a En Comú Podem, hagués obtingut el 20’29 % dels vots, situant-se com a segona força més votada.

El PSC, que torna a tenir com a cap de llista l’actual alcalde, Jesús Naharro, va celebrar el diumenge 14 de maig, un acte públic amb presència dels sus candidats i candidates. Naharro va mostrar-se “més il·lusionat que mai” amb el projecte socialista que, segons va afirmar “és la millor garantia perquè ningú es quedi enrere a Abrera”.

Alternativa En Comú, que tot indica que és la força política que podria discutir l’hegemonia del PSC, presenta el davant de la seva llista els tres regidors actuals: José Andrés Martín, candidat a l’alcaldia Joaquín Eandi i Iraida Adell.

Joaquín Eandi destaca que Alternativa En Comú “és una candidatura que suma per ser l’alternativa real als 40 anys del PSC a Abrera i del senyor Naharro”. El cap de llista, José Andrés Martín posa en valor que “la candidatura no només la conformen els 17 candidats i candidates i els 10 suplents, sinó que darrere de la coalició hi ha molts veïns i veïnes optimistes per transformar Abrera”. Els membres d’aquesta llista s’han distingit els darrers mesos per la seva participació en les mobilitzacions per reivindicar una millor sanitat pública a Abrera i a tot el Baix Llobregat Nord.

Fonts: PSC- Baix Llobregat i Alternativa En Comú

Fotografia: Ajuntament d’Abrera

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here