Roda de premsa insòlita dels principals sindicats catalans a Barcelona aquest passat dilluns, 22 de maig (a la fotografia). Els dos sindicats majoritaris, CCOO i UGT, però també d’altres de minoritaris com CGT, IAC i la Intersindical, van fer pública una declaració impulsada per Unitat contra el Feixisme i el Racisme.

El manifest crida els treballadors i treballadores a recordar que les polítiques  de Vox només beneficien els més rics.  “Vox no és un partit polític. És una organització feixista que utilitza els mecanismes jurídics per integrar-se a les institucions”: així de contundent es va mostrar Carlos de Pablo, secretari de Política institucional de la UGT i antic responsable del sindicat al Baix Llobregat. Una altra dirigent sindical baixllobregatina, la santfeliuenca Aurora Huerga, responsable de Noves Realitats del Treball, Territori i Migracions de CCOO, va recordar que els ultradretans “diuen que van a favor de la classe treballadora, però sempre voten en contra de les mesures que la beneficien, com els ERTO”

El portaveu d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, David Karvala, va remarcar que “amb l’extrema dreta no hi ha diàleg possible”. El manifest presentat és especialment oportú quan aquests dies s’ha tornat a posar de manifest el racisme als estadis de futbol.

Vox vol entrar al Baix Llobregat

Vox, que el 2019 només va aconseguir a la comarca un 1’5 % dels vots i cap regidor, aspira ara a entrar en diversos municipis aprofitant el creixement que ha tingut els darrers anys a l’Estat espanyol. En aquesta ocasió es presenta en 23 dels 30 municipis del Baix Llobregat, si bé la impressió generalitzada és que molts dels candidats i candidates no viuen a les ciutats on es presenten. Només Olesa de Montserrat i les localitats més petites, com Collbató, el Papiol, la Palma, Sant Esteve Sesrovires, Torrelles o Sant Climent no tenen llistes de Vox. La seva campanya es basa en exagerar la suposada inseguretat , en l’animadversió contra les persones migrades i en la negació de la violència masclista i del canvi climàtic.

Font i fotografia: UCFR

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here