Un home de 48 anys i 250 quilos de pes amb síndrome de Diògenes va ser rescatat aquest dimecres, 24 de maig, d’un pis del Prat de Llobregat pels Bombers de la Generalitat. La periodista Anna Punsí se’n va fer ressò.

L’home havia trucat al 112 avisant que no es trobava bé. Quan els Bombers van arribar no van poder accedir a l’immoble per la porta a causa de les escombraries acumulades. Va ser necessari rebentar una finestra  per poder entrar. L’home vivia en condicions de salubritat molt adverses (a la fotografia). Va haver de ser rescatat per la mateixa finestra amb una grua. L’afectat, que tenia una cama gangrenada, no sortia del pis des de feia tres anys.

Què és el síndrome de Diògenes?

El síndrome de Diògenes és un trastorn del comportament caracteritzat per un extrem abandonament, tant pel que fa a la higiene com a l’alimentació i la salut. Els afectats viuen en condicions insalubres, acumulant escombraries i objectes inservibles, i aïllats socialment de forma voluntària.

La referència a Diògenes es fonamenta en l’actitud del filòsof grec Diògenes de Sirope, que va promoure la independència de les necessitats materials i els ideals de privació. Diògenes tan sols portava l’estrictament necessari, mentre que les persones afectades per aquest síndrome creuen que les coses que acumulen els hi poden ser necessàries en algun moment.

Font: CCMA

Fotografia: Anna Punsí

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here