Compareixença davant els mitjans de comunicació, aquest dimarts, 23 de maig, de Movem En Comú Podem, a Castelldefels, ja en la recta final de la campanya. La candidata a alcaldessa, Candela López Tagliafico va estar acompanyada per la presidenta del grup parlamentari d’En Comú Podem al Parlament, Jessica Albiach (a la fotografia).

La candidata a l’alcaldia va insistir en la necessitat de recuperar un govern progressista, fort i estable a Castelldefels, i ho va argumentar, en aquesta ocasió, en base a dues qüestions que considera bàsiques per a la ciutat: l’habitatge i la lluita contra l’emergència climàtica.

Primera mesura: pacte per limitar el preu del lloguer

Candela López va aportar dades: Castelldefels és la quarta ciutat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb el preu de lloguer més elevat, i dels 25.000 habitatges de que disposa el municipi només 5.000 són de lloguer.

Si és alcaldessa, Candela López adoptarà com a primera mesura convocar tots els partits polítics amb representació a l’Ajuntament per acordar un gran pacte de ciutat per limitar el preu dels lloguers, congelant o rebaixant el seu cost.  La candidata va afirmar: “Volem ser una de les primeres ciutats, al costat de Barcelona, en aplicar de forma estricta la nova Llei estatal d’Habitatge aprovada gràcies a l’acció del Govern de l’Estat, del que formem part”. I en aquest sentit, vol que tots els partits de Castelldefels es comprometin amb els veïns i veïnes que no poden fer front als preus abusius de lloguer actuals. Precisament aquest dijous, 25 de maig, el BOE publica la Llei 12/2023, de 24 de maig, pel dret a l’habitatge.

Fer front a l’emergència climàtica

Candela López va exposar en el mateix acte les mesures que proposa per fer front a l’emergència climàtica i a la pobresa energètica: entre d’altres, crear la Casa de l’Energia i una regidoria d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, promoure reformes integrals dels edificis antics, i afavorir la conquesta de les teulades omplint-les de plantes fotovoltaiques.

Suport del ministre d’Universitats, aquest divendres

Candela López tindrà el darrer dia de campanya, aquest divendres, 26 de maig, pel matí, un suport molt destacat, el del ministre d’Universitats, Joan Subirats: junts atendran els mitjans de comunicació i mantindran una trobada amb el professorat i estudiants al Parc Mediterrani de la Tecnologia del campus de la Universitat Politècnica, ubicat a Castelldefels.

Font i fotografia: Movem En Comú Podem Castelldefels

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here