Aquest dijous, 25 de maig, comença a Sant Feliu de Llobregat, una nova edició de cinema africà de La Mostra de CineBaix (a la fotografia), que es perllongarà fins el dilluns 29 de maig. La programació inclou 11 pel·lícules, 6 de les quals han estat dirigides per dones i 7 són estrena a Catalunya. El festival permet fer un recorregut per una part del continent africà i de les arrels afroamericanes: Ruanda, Guinea, Angola, Kenya, Tanzània, Moçambic, i també Bèlgica, França i EUA,

La Mostra s’inaugura aquest dijous a les 7 de la tarda, amb la pel·lícula “Cadillac Records” de Darnell Martin, crònica de l’apogeu de la discogràfica Chess Records, especialitzada en discos de llegendes de la música negra. Es presenta també el llibre “Camino a la libertad. Historia social del blues”, a càrrec de l’autor Manuel López Poy,. Hi actuarà la banda de blues Muddy Wine.

El llegat de la cinematografia afroamericana hi serà present amb “La mujer rey” i “Till, el crimen que lo cambió todo”, que permetrà el divendres 26 de maig parlar de l’estat del racisme a Catalunya. Les problemàtiques de la immigració africana a Europa, estaran representades per “Mi hermano pequeño” i “Tori y Lokita”.

Cinc dies per apropar-nos, a través del cinema, a la realitat africana i per superar tòpics i visions esbiaixades.

Font i fotografia: CineBaix

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here