Pagesia i cultura es donen la mà en la 38a Festa de la Cirera i l’Agricultura de Santa Coloma de Cervelló ( a la fotografia)  Es celebra aquest cap de setmana del 26, 27 i 28 de maig, inserida entre les Fires de Sant Climent de Llobregat, de la setmana passada, i les de Torrelles i el Papiol, de la propera.

Fa 38 anys que un grup de pagesos de la localitat va posar la llavor de la que acabaria sent la  festa més popular, participativa i arrelada del municipi.  Allò  que va començar com una exposició de productes agraris ha esdevingut una festa amb propostes per a tots els gustos, sense oblidar-ne l’essència original.

Com ja és habitual, el Mercat de la Cirera i el Mercat de pagès estaran ubicats al carrer Eusebi Jover; al voltant de la plaça del Pi Tallat i de la plaça Vinyes hi exposaran les artesanes i artesans; a la plaça de les Vinyes es concentraran  els actes infantils i familiars durant el dia, i a les nits hi haurà música i sopars tant a la plaça del Pi Tallat com a la plaça de les Vinyes.

L’Espai de Tast torna a la plaça de la Constitució, on també hi haurà actes culturals organitzats per les entitats locals. La Mostra d’Entitats serà al carrer Agustí Pedro Pons, i pel que fa a les exposicions estaran repartides entre Can Baruta i la Biblioteca Pilarín Bayés.

La inauguració  de la Festa té lloc aquest divendres a les 8 del vespre a la plaça del Pi Tallat. S’hi farà el Pregó, que anirà a càrrec de l’Aleix i la Laura Heredia, esportistes olímpics de Pantaló Modern. També es lliurarà el Premi Cirera 2023. A continuació  s’obriran els Mercats i les Exposicions.

Font i fotografia: Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here