L’Observatori Comarcal del Baix Llobregat ha fet públiques les dades d’atur registrat el passat mes de maig, a partir de la informació facilitada pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

El mes de maig l’atur ha baixat un 0’9 % en relació al mes d’abril: 319 persones van trobar feina, fet que deixa en 33.577 la xifra de persones aturades i en un 8’2 % la taxa d’atur registrat. A Catalunya la taxa és del 8’7 %, mig punt més elevada que al Baix Llobregat.

Per municipis, com sempre, són Sant Vicenç dels Horts (10’2 %) i Martorell ( 10’1%) les localitats que presenten pitjors dades, amb la taxa d’atur registrada més elevada. En aquesta ocasió, Begues (amb el 4’7%) millora els resultats de Sant Just Desvern (4’8 %) pel que fa a la taxa més baixa. La capital de la comarca, Sant Feliu de Llobregat, té una taxa d’atur registrat del 7’4 %, per sota de la mitjana comarcal.

Cal destacar que en relació al mateix mes de maig de l’any 2022 la taxa d’atur ha disminuït un 5’2%.

Fita històrica, segons CCOO

CCOO de Catalunya ha valorat de forma positiva la fita històrica a la que han arribat les xifres d’afiliació a la Seguretat Social i la contractació indefinida ( 47’1%) el mes de maig. El primer sindicat del país i de la comarca adverteix  que el “risc d’un canvi de cicle polític pot afectar o revertir les reformes estructurals assolides en el marc del diàleg social”.

Font: Observatori Comarcal del Baix Llobregat i CCOO

Fotografia: RTVE

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here