Els resultats d’ERC el 28 de maig al Baix Llobregat no van ser gens bons. I comencen a tenir conseqüències. Si fa pocs dies elBaix.cat informava de la dimissió del cap de llista del partit a Sant Just Desvern, Sergi Seguí, després de baixar de 3 regidors a només un, ara ha passat el mateix a Castelldefels. L’encara primer tinent d’alcalde de Castelldefels i cap de llista el 28 de maig, Jordi Maresma (a la fotografia), va anunciar en el ple de tràmit celebrat la setmana passada que no prendrà possessió com a regidor el 17 de juny.

A Castelldefels, ERC ha passat del 15’89 % i 4 regidories del 2019 al 8’21% i 2 regidories aquest 28 de maig. Ha perdut, doncs, la meitat dels regidors i de vots: ha baixat dels 4.290 vots del 2019 als 2.066 d’aquest any.

A la comarca el resultats d’ERC tampoc han estat bons: El 17’87 % de vots i 119 regidories del 2019, s’han convertit ara en el 15’18 % de vots i 98 regidories. Aquesta situació negativa es pot fer més evident el 17 de juny ja que en els sis municipis en els que ERC  ostentava l’alcaldia el 28 de maig no ha guanyat en cap: Sant Feliu de Llobregat (de 5 a 4 regidors), Corbera de Llobregat (de 7 a 2 regidors), el Papiol (de 4 a 1 regidor), la Palma de Cervelló (de 5 a 2 regidors), Collbató (de 6 a 3 regidors) i Santa Coloma de Cervelló (malgrat pujar de 4 a 5 regidors). A Sant Feliu, Corbera, Santa Coloma i Collbató ha guanyat el PSC, i al Papiol i la Palma, Junts. ERC sí que ha estat primera força a Sant Andreu de la Barca, amb la candidatura FEM Sant Andreu, on té l’alcaldia assegurada, i a Sant Esteve Sesrovires, on tot fa pensar que l’alcaldia serà pel PSC. A Santa Coloma de Cervelló tot dependrà de la decisió de la candidatura Progrés. Al Consell Comarcal ERC continua essent la segona força política però ha passat dels 9 consellers que tenia a 7.

Els resultats d’ERC al Baix Llobregat cal situar-los en el marc del obtinguts a l’àrea metropolitana de Barcelona, on ha passat a ser la cinquena força política, després de PSC, En Comú Podem, Junts i PP, i dels 300.000 vots perduts a tota Catalunya. Aquesta situació negativa està provocant també renúncies de caps de llista republicans a tot el territori, entre elles les dels alcaldes de Lleida i de la Ràpita i la de l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès.

Font: Ajuntament de Castelldefels

Fotografia: ERC- Castelldefels

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here