Ja fa gairebé un any que el Govern de la Generalitat va anunciar, el 16 de juny de 2022, la seva proposta d’ampliar les ZEPA ( zones d’especial protecció de les aus) del Delta del Llobregat. Aquesta iniciativa va topar des de l’inici amb l’oposició dels alcaldes i alcaldesses socialistes de Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels.

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, el dilluns, 5 de juny, diversos grups ecologistes han instat el Govern de la Generalitat, i en concret al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, que lidera la consellera d’ERC, Teresa Jordà (a la fotografia), a desencallar l’ampliació.

Signen el manifest SEO Birdlife, DEPANA, Ecologistes de Catalunya i Salvem l’Olla del Rei.  Aquests grups i plataformes recorden que cal delimitar més espai “contra l’especulació urbanística i per consolidar l’agricultura sostenible i de proximitat”. També afirmen que ampliar les ZEPA reforçaria la connectivitat ecològica del territori i permetria preservar les zones humides.

Font: SEO Birdlife, DEPANA, Ecologistes de Catalunya i Salvem l’Olla del Rei

Fotografia: gencat.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here