El projecte executiu per a museïtzar l’Espai de la Terrissa d’Esparreguera ja està enllestit. El document contempla la readaptació d’aquest espai, ubicat al carrer de la Passió i dedicat a aquest ofici singular del municipi.

La proposta implica que pugui acollir una exposició permanent dedicada a la memòria de la història terrissaire i tres exposicions anuals temporals, de les quals una estarà sempre dedicada a l’àmbit de la terrissa.

L’espai compta amb més d’un centenar de peces provinents dels diversos tallers de la vila i conserva en el seu interior el darrer forn de llenya (a la fotografia) per a la cocció de la terrissa que queda a Esparreguera, construït per Enric Sedó, que funcionarà com element central i articulador de l’espai museístic.

El projecte ha estat redactat per l’empresa Intervento amb un cost de 10.831 euros iva inclòs. Ara, l’Ajuntament obrirà la licitació dels treballs de producció i muntatge de l’Espai amb un pressupost de 72.600 euros que es finançaran amb romanents de tresoreria.

La terrissa és un dels elements més característics de la història d’Esparreguera, que té una llarga tradició artesanal en la seva producció, gràcies a l’argila que hi ha als voltants. La Generalitat ha declarat Esparreguera Zona d’Interès Artesanal.

Font i fotografia: Ajuntament d’Esparreguera.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here