Els municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona rebran 62 milions d’euros més de la segona convocatòria de fons europeus per potenciar la mobilitat sostenible

Aquesta tanda era exclusiva per als municipis de més de 20.000 habitants però els serveis tècnics de l’AMB han assistit els ajuntaments a l’hora de fer les sol·licituds. Finalment, la subvenció permetrà fer 44 actuacions entre les quals la compra de 59 busos elèctrics i d’hidrogen per a la flota de TMB o la creació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Castelldefels i el Prat de Llobregat.

L’AMB ha detallat que es finançarà amb 31,8 milions la millora de l’accessibilitat i la urbanització de les parades de bus i amb 1,3 milions, l’ampliació de la xarxa de bicicleta.

D’altra banda, també ha entrat dins de les actuacions finançades la construcció de sis noves estacions de gran capacitat per a bicicletes i patinets, gestionades pel servei Bicibox: una a Viladecans, tres a l’Hospitalet de Llobregat i dues al Prat de Llobregat.

La segona convocatòria d’ajuts Next Generation, que ha resolt durant l’estiu el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, tenia un import màxim de 500 milions d’euros per a tot Espanya. Les actuacions a les comarques barcelonines han captat el 12,4% del total. D’aquestes més de 40 actuacions, 17 corresponen a projectes de mobilitats elaborats per l’organisme metropolità.

En canvi, hi ha 19 actuacions que han quedat en llista d’espera per esgotament del crèdit, ja que s’ha superat l’import màxim previst en la convocatòria.

En total, entre les dues convocatòries, l’àrea metropolitana de Barcelona ha aconseguit 220 milions d’euros dels fons del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea-Next Generation EU, que estan permeten i permetran intensificar la transformació de la mobilitat.

Durant la primera convocatòria, a principis d’aquest any 2022, la metròpolis de Barcelona ja va obtenir 158 milions d’euros. Concretament, 15 municipis metropolitans van obtenir finançament per un valor de 118,6 milions d’euros i l’AMB va obtenir finançament per valor de 40 milions d’euros, l’import total a què optava, per a 19 projectes.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here