Els nius de tortuga babaua (caretta caretta) detectats al litoral català aquesta temporada ja són 10, el doble que els localitzats el 2021. Segons informa el Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM), els últims detectats aquesta temporada han estat a Calafell, a més dels de Viladecans

El dissabte 5 i el dilluns 7 d’agost es van trobar dos nous nius de tortuga caretta, un a la platja de Calafell i l’altre a la platja de la Pineda de Viladecans.

En el primer la femella només va fer una posada de 18 ous, probablement a causa de l’aglomeració de gent. Pel que fa al baixllobregatí, es va donar l’avís del naixement de tres cries de tortuga. Al comprovar el seu estat, es van comptabilitzar 103 ous.

Amb aquests ja són 10 els nius localitzats al litoral català aquesta temporada aconseguint un nou rècord històric. El màxim fins ara havien sigut 5 nius el 2021, mentre que l’any passat no se’n va trobar cap.

El CRAM no descarta trobar nous nius els pròxims dies.

En el cas de la troballa de Viladecans, es van poder alliberar a la platja 32 cries de tortuga i 13 van ser traslladades a les incubadores artificials que té la seva fundació al Prat de Llobregat. També es va detectar una cria morta i nou ous no desenvolupats.

A l’operatiu hi van participar tècnics del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Centre Tecnològic BETA, Fundació CRAM, Policia Local, Protecció Cívil i tècnics de l’Ajuntament de Calafell i Viladecans.

La fundació torna a fer una crida a la ciutadania per tal que no destorbin mai una tortuga caretta, sobretot si està posant ous a la platja. És molt important “per tal que la femella pugui posar els ous amb èxit i tornar de nou al mar”, han explicat.

Font: ACN i cram.org

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here