El Cos d’Agents Rurals ha activat el nivell 3 del Pla Alfa a 70 municipis de 13 comarques a les 00.00 hores d’aquest 21 d’agost. També es restringeixen els accessos a 7 espais naturals

El Departament d’Acció Climàtica ha emès un informe de perill que alerta d’una situació que comportarà un increment del perill acusat pet la humitat relativa molt baixa i les temperatures molt altes.

Davant d’aquest informe, el Govern fa novament una crida a extremar les precaucions arran d’un nou episodi d’elevat perill d’incendi forestal.

La principal característica de l’episodi serà el descens acusat de la humitat relativa i l’increment de la temperatura. La combinació d’humitat relativa molt baixa i temperatura molt alta pot afectar totes les comarques, amb l’excepció de la franja litoral o del Pirineu, que es veuran afectades en menor mesura.

Un agreujant de l’episodi serà, per una banda, que és consecutiu a un episodi previ, i per una altra, la seva persistència, tant pel que fa a dies de durada com hores consecutives amb humitats molts baixes, ja que no s’espera recuperació nocturna de les humitats en cotes mitjanes i altes.

Tot i que no s’espera vent, es poden produir canvis sobtats de direcció en comarques del Prepirineu com a conseqüència de l’evolució de possibles tempestes de tarda al Pirineu. L’episodi començaria a remetre de cara a divendres de la setmana vinent, tot i que no es descarta que es pugui allargar.

Davant aquesta situació, doncs, el Cos d’Agents Rurals ha activat a les 00.00 hores d’aquest 21 d’agost el nivell màxim del Pla Alfa, el nivell 3, a un total de 70 municipis de 13 comarques de Catalunya. A més, hi ha 35 comarques amb nivell 2, 4 en nivell 1 i 1 en nivell 0.

També s’han restringit els accessos a 7 espais naturals protegits: Garraf, Montsant, Montmell-Marmellar, els Ports, Montsec d’Ares, Montsec de Rubies i Baronia de Rialb.

A més, s’han suspès les autoritzacions de qualsevol activitat que pugui suposar risc d’incendi a les comarques i municipis on hi hagi activat el nivell 3 del Pla Alfa.

Mentre duri l’activació, els agents rurals es destinaran exclusivament a la prevenció d’incendis forestals, i es reforçarà la vigilància aèria. Es fa una crida a la prudència per evitar qualsevol situació de risc. I es demana a la ciutadania que no es freqüenti el medi natural, especialment en hores de màxima insolació.

Imatge: @gencat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here