Mantenir una línia de propostes singulars i úniques, fora del circuit més comercial, fa de l’Altaveu un festival públic diferent, li aporta sentit i coherència

En aquesta 34a edició l’Altaveu ha aconseguit consolidar-se com un Festival de Descobertes, deixant empremta al públic i demostrant una vegada més ser un esdeveniment de rellevància. Aquest any, més de 3500 persones van participar en les diverses activitats i actuacions que van tenir lloc a Sant Boi de Llobregat.

Un dels punts destacats d’aquesta edició va ser l’habilitat dels organitzadors per resoldre ràpidament una situació inesperada: l’anul·lació de l’actuació d’Eli Paper Boy, que havia de ser un dels plats forts del festival. Tot i aquest contratemps, l’equip de l’Altaveu va trobar una solució creativa i va oferir al públic una proposta alternativa amb l’actuació de Koko-Jean & The Tonics.

Bounce Twice i Raquel Lua, guanyadores de l’Altaveu Frontera, van sorprendre obrint l’escenari de plaça amb propostes musicals de molta qualitat, destacant-se com a plataforma per a nous talents emergents.

Aquest va ser un escenari plural, popular i divers; capitanejat per Júpiter and Okwess i Peret Reyes, també es van poder gaudir de la proposta més personal de Ros i la magnífica producció pròpia que conjuntava la música de Böira amb les visuals en directe d’un grup de joves del PES Sant Boi i Atzur Visuals.

L’escenari de Cal Ninyo va oferir actuacions íntimes que van permetre als assistents gaudir molt del talent dels artistes de manera molt propera, creant una connexió especial entre els músics i els espectadors.

El Descobrint Altaveu va ser una experiència única, permetent als assistents sortir a passejar per la Rambla i trobar-se amb artistes com Álvaro Sola i Kris Tena, que van aportar la seva música i el seu carisma.

L’Altaveu + i l’Altaveu en Família també van ser una part essencial d’aquesta edició, proporcionant activitats i espectacles adreçats a tota la família, reforçant l’esperit inclusiu del festival i demostrant que la música és una passió que es pot compartir amb persones de totes les edats i més enllà dels escenaris.

L’organització de la 34a edició de l’Altaveu, així com l’Ajuntament de Sant Boi, Han valorat en un comunicat que “la programació d’enguany ha aportat moments únics i emocionants que van captivar a totes les persones assistents. El festival continua sent una plataforma important per a nous talents i una experiència inoblidable per als i les amants de la música. Estem ansiosos de veure què ens depara la propera edició!”

Crònica de dissabte 9 de setembre – Concerts a Can Massallera: Soledad Vélez i Santa Salut

Mira el vídeo resum AQUÍ 

Soledad Vélez és una artista en constant evolució, originària de Xile i establerta a València, s’ha consolidat com una de les propostes més interessants del nostre panorama musical actual.

Amb un talent animal, un carisma misteriós i hipnòtic, va començar publicant àlbums de folk fosc en anglès, on el seu torrent de veu, capaç de travessar-te el cor o acaronar-te l’ànima, era la seva marca personal. Al 2016 va sorprendre introduint sintetitzadors i ritmes electrònics en el seu tercer àlbum “Dance and Hunt”, i durant el 2018,, va donar un salt qualitatiu publicant “Nuevas Épocas”, el seu primer àlbum en castellà i tocat íntegrament amb sintetitzadors i teclats analògics.

Enregistrat a Álamo Shock, amb Guille Mostaza com a coproductor, l’àlbum inclou les col·laboracions de Joe Crepúsculo i Gerard Alegre d’El Último Vecino. “Nuevas Épocas” ha estat tan celebrat que Soledad Vélez no ha parat de tocar en sales, festivals de música, festivals de cinema i trobades culturals.

I quan la veus en directe entens de seguida perquè. La seva veu profunda i la potent posada en escena, t’atrapen des del primer segon i no et deixen anar fins que acaba l’actuació. Sempre et deixa amb ganes de més!

Per la seva banda, Salut Cebrià, més coneguda amb el pseudònim de Santa Salut, és una MC catalana en actiu des de l’any 2017. Una proposta sorprenent, fresca i jove, però que reivindica constantment el rap i el hip hop més classics.

Les lletres de les seves cançons tracten qüestions de denúncia social i de temàtica anticapitalista, antifeixista, antiracista i feminista, i la seva posada en escena és totalment hipnòtica amb detalls com el magnífic beat box, la guitarra embogida o la calidesa del saxo.

Ha fet col·laboracions amb cantants de rap com són SWIT EME, Adala, Las Ninyas del Corro i JazzWoman, així com amb els grups Kaos Urbano i Oques Grasses. En sentirem més a parlar!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here