El jutjat d’instrucció número 5 de Cornellà de Llobregat ha arxivat les diligències obertes per un presumpte delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques per la denúncia d’un assessor del futbolista Vinícius a un vigilant de seguretat del RCD Espanyol

Els fets haurien tingut lloc el 17 de juny de 2023 durant un partit amistós entre Brasil i Guinea al Stage Front Stadium. El guarda hauria aturat el denunciant a l’entrada del recinte i apuntant-lo amb un plàtan li hauria dit: “Mans enlaire, aquesta és la meva pistola”. El jutge ha valorat que les imatges aportades, que no tenen so, així com les versions “contradictòries” de l’investigat i el denunciant, no proven que el vigilant pronunciés les paraules amb “ànim racista”.

Un cop practicades totes les diligències pertinents, el magistrat ha considerat que no ha quedat suficientment acreditada la comissió del delicte i n’ha acordat el seu arxiu.

En la seva resolució, el jutge ha afirmat que “si s’atén els enregistraments de les càmeres de seguretat, es pot veure com el denunciant entra de cara i és escorcollat pel vigilant de seguretat, no observant-se en aquell moment cap tipus d’incidència”.

Alhora, ha indicat que la durada del procediment “es correspon amb l’habitual en aquest tipus de registres i, en especial, amb els controls d’accés practicats pel vigilant a la resta d’aficionats abans dels fets que es denuncien”.

A banda, ha reconegut que “és indubtable” que el vigilant duia un plàtan, ja que ell mateix ho va manifestar. Ara bé, ha considerat que existeixen dubtes sobre si va pronunciar la polèmica frase o si va apuntar directament cap a el denunciant amb ànim racista. “Les imatges aportades no disposen de so i en no existeix cap testimoni presencial dels fets que pugui aportar llum sobre el que veritablement va passar, més enllà de les declaracions de les parts directament involucrades, que presenten versions contradictòries”, ha sentenciat el magistrat.

El jutge també ha assenyalat que les declaracions que va fer el vigilant i d’altres aspectes de la seva vida personal han demostrat que participa en tasques de voluntariat en una ONG i que sol prendre part en diverses campanyes humanitàries.

Tot plegat, des del punt de vista del magistrat, porta a pensar que el denunciat “no té tendències xenòfobes i que la seva versió dels fets podria ser creïble”. A més, ha valorat que no es pot descartar el seu relat i que “els fets denunciats no passin de ser un desagradable malentès”.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here