L’actualització de l’organització territorial de Catalunya és una assignatura que el país té pendent des de fa molt de temps. El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat vol analitzar el tema en profunditat i fer-ho des de la perspectiva dels territoris que envolten la ciutat de Barcelona.

L’Escola d’Estiu del Baix Llobregat, que organitza el CECBLL, porta per títol en la seva tercera edició “L’organització territorial a debat”. Tindrà lloc a Esplugues de Llobregat, a la Masoveria Can Tinturé, al carrer de l’Església 36, el proper dijous, 28 de setembre, a partir de les 6 de la tarda.

L’Escola s’iniciarà amb una benvinguda a càrrec de Conxita Sánchez, del CECBLL, i tot seguit es presentaran quatre ponències: “Estat de la qüestió: l’organització territorial de Catalunya”, a càrrec de Jaume Bosch; “Governança metropolitana” presentada per Mariona Tomàs, “Transformació de les metròpolis “ a càrrec de Ricard Gomà, i “Compromís metropolità 2030” exposat per Oriol Estela.

A continuació es celebrarà una taula rodona titulada “Metròpoli, comarques i organització territorial”, moderada per la periodista Sílvia Guillén, amb la participació de Manuel Larrosa, membre de la Junta de FemVallès, Jordi Cuyàs, president de l’Associació Pro Vegueria Penedès, Carme Rimbau, presidenta del Centre d’Estudis de l’Hospitalet, i Genoveva Català, presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

L’acte està organitzat pel CECBLL, el Pla Estratègic Metropolità i l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, amb el suport de l’AMB, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, Fem Vallès, el Centre d’Estudis de l’Hospitalet i ProvegueriaPenedès.

Les inscripcions es poden fer fins el 27 de setembre escrivint un correu a cecbll@llobregat.info.

El fet que, segons sembla, la revisió de l’organització territorial no formi part de les prioritats ni del Govern ni dels partits polítics, és un estímul afegit per a reflexionar sobre aquesta qüestió des de la societat civil.

Font i fotografia: CECBLL

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here