La vicepresidenta tercera de la Diputació de Barcelona, Candela López, regidora de Castelldefels, i Marc Serra, diputat d’Acció Climàtica i Transició Energètica (a la fotografia, amb Lluís Mijoler), van presentar aquest divendres, 6 d’octubre, al Prat de Llobregat, la nova Oficina d’Impuls de Comunitats Energètiques de la corporació provincial , un servei que acompanyarà els ens locals en tot el procés per a la creació de noves comunitats energètiques.

La previsió és que amb aquest programa d’assessorament, al que es destinaran 1’3 milions d’euros, i que es desenvoluparà fins al setembre de 2025, es realitzin 1.400 accions d’assessoria als ens locals, es creïn una cinquantena de comunitats energètiques i es doni suport de manera indirecta a 450.000 habitants.

Candela López, ha assenyalat que “un eix central de les polítiques de la Diputació de Barcelona és el foment de les energies renovables en un procés de transició energètica que és imparable”.

Després de les eleccions municipals del 28 de maig el pacte de govern a la Diputació entre el PSC i Junts ha estat substituït per un acord entre el PSC, ERC i En Comú Podem.

El Prat, capdavanter

Candela López i Marc Serra, van ser al Prat de Llobregat, acompanyats de l’alcalde Lluís Mijoler, i del director d’Acció Ambiental i Energia del  municipi, Joan Herrera. Van poder de conèixer de primera mà projectes pioners en matèria de transició energètica.

Mijoler va destacar que “el Prat ha estat sempre una ciutat referent en sostenibilitat i en els darrers anys estem assentant les bases perquè el Prat del futur sigui també un referent en transició ecològica justa”.

Font i fotografia: Ajuntament del Prat de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here