La Comissió Europea va concedir aquest dijous, 5 d’octubre, els premis Green Leaf 2025 a les ciutats de Viladecans ( Catalunya) i Treviso ( Itàlia). La cerimònia es va celebrar a l’auditori del KultuuriKatel (Tallin Creative Hub) de Tallin, capital d’Estònia. Entre les persones que van recollir el premi (a la fotografia) es trobava la tinenta d’alcalde de l’Àrea de Medi Ambient, Sostenibilitat i Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Viladecans, Encarni García. L’alcalde de la ciutat, Carles Ruiz, va agrair a les autoritats comunitàries “el repte que ens heu confiat: ara tenim dos anys per acabar de mobilitzar tota una ciutat i ser un exemple a tot Europa de vida saludable i de sostenibilitat”.

Viladecans i Treviso competien entre elles per un sol premi, però el jurat va decidir que ambdues ciutats eren mereixedores del guardó.

El premi Green Leaf reconeix els municipis que destaquen pel seu compromís d’abordar els desafiaments ambientals urbans i demostrar que la sostenibilitat és possible i una prioritat en el desenvolupament de la ciutat.

Un dels trets diferenciadors de Viladecans és haver sabut preservar i millorar els cinc ecosistemes i la biodiversitat que contenen els poc més de cinc quilòmetres del seu terme municipal : la zona forestal, la urbana, la plana deltaica, la maresma i la zona dunar.

Font i fotografia: Ajuntament de Viladecans

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here