Les Festes de Tardor de Sant Feliu de Llobregat celebrades el passat cap de setmana van tornar a ser un èxit pel que fa al seu vessant de cultura popular protagonitzat per les nombroses colles de la ciutat i, alhora, van ser escenari d’alguns fets violents, més greus que en anys anteriors, que les van deslluir i dels que va informar elBaix.cat

Però ara s’ha afegit a la polèmica sobre el desenvolupament de les Festes la dura crítica feta pública pel grup musical contractat per l’Ajuntament que va ser la principal actuació d’aquelles jornades.

The Xandals (a la fotografia) van actuar la nit del dissabte 14 d’octubre al pàrquing de l’antic camp de futbol de la Rambla Marquesa de Castellvell. El grup ha emès un comunicat “degut a la situació que vam viure aquest passat dissabte a Sant Feliu de Llobregat”.

El grup denuncia que quan van arribar a la tarda a l’hora de fer les proves de so “faltava part del material que demanem per rider, cosa que al signar el contracte l’Ajuntament es compromet a que tot l’equip i material hi sigui”. Aquesta circumstància va provocar que el concert comencés amb retard. The Xandals recorden que al faltar part de l’equip s’estava incomplint el contracte i que ells tenien “el dret d’anul.lar el concert, cosa que no vam fer”.

També expliquen que el “camerino era una carpa que com a llum tenia una llanterna enganxada al sostre que no il·luminava ni a un pam de distància. Sense mirall ni il·luminació, impossible maquillar-se”. Tampoc no hi havia aigües per beure.

Afegeixen que “vam haver d’aguantar una apagada general de so i llum que va durar com a mínim 10 minuts”. També expliquen que en acabar l’actuació “encara ens vam menjar mofes de l’empresa de so, i des de l’Ajuntament ningú es va venir a disculpar, sinó que vam haver d’anar a buscar-los nosaltres i només se’ns va dir que ells no tenien la culpa de res”. The Xandals consideren que “tot plegat és insultant”.

Al marge d’aquests fets, el concert també va ser polèmic, tal com va informar elBaix.cat, per les aglomeracions registrades en l’únic punt d’entrada i sortida compartides, que era una via molt estreta que hagués resultat molt perillosa en cas d’alguna incidència greu.

En el comunicat de l’Ajuntament de Sant Feliu valorant les Festes de Tardor, del que ha informat elBaix.cat, no es fa cap referència a aquesta situació. L’Àrea  de Serveis a les Persones, de la que depèn la “gestió de les festes populars” està presidida pel regidor del PSC, Iván Martín. La regidora de Cultura és la també socialista Ana Cubet.

Font i fotografia: The Xandals

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here