La pluja no va impedir que diumenge passat Gavà sortís de nou al carrer per expressar la seva solidaritat. Va ser en el decurs de la III Marxa contra el Càncer que va aplegar prop de 800 persones inscrites a l’estadi de la Bòbila, punt de sortida i arribada de la prova

Des de ja feia dies L’Associació Contra el Càncer, organitzadora d’aquest esdeveniment, havia obert inscripcions, tant per internet com presencialment, i la presidenta de l’entitat a Gavà, Pilar Gracia, va assegurar que “la resposta ciutadana, malgrat el pont de la Hispanitat on moltes persones estaven fora i la pluja que des de primera hora ens acompanya, ha estat novament exemplar”.

Molts integrants de la Corporació Municipal, encapçalats per l’alcaldessa Gemma Badia van estar presents en aquest esdeveniment solidari. Badia que va ser l’encarregada de donar el tret de sortida va assegurar que “avui és una dia important perquè amb aquesta acció recaptatòria ajudem a finançar la recerca mèdica i a donar suport a malalts i famílies. Estic molt emocionada de veure que Gavà sempre es mobilitza quan es tracta de bones causes. La idea, ara, és seguir impulsant aquesta activitat perquè cada vegada sigui més oberta, popular i participativa”.

La prova va comptar amb una única distància de 5 quilòmetres, que es va poder realitzar corrent o caminant, amb un recorregut pla ajustat a tots els públics i adaptat per a participants amb mobilitat reduïda, amb la finalitat de fomentar un estil de vida saludable i actiu.

La cursa va comptar amb el patrocini de Delta Punt Ederrocs, Amada i Rehau i la col·laboració de l’Ajuntament de Gavà, Agrogavà, el Club Atletisme Gavà, Adisga, Consum i Solan de Cabras.

L’Associació, 70 anys d’experiència en la lluita contra el cáncer

L’Associació Contra el Càncer és l’entitat de referència en la lluita contra el càncer des de fa 70 anys. Dedica els seus esforços a mostrar la realitat del càncer a Espanya, detectar àrees de millora i posar en marxa un procés de transformació social que permeti corregir-les per obtenir un abordatge del càncer integral i multidisciplinari.

En el seu ADN està estar al costat de les persones pel que el seu treball també s’orienta a ajudar-les a prevenir el càncer; estar amb elles i les seves famílies durant tot el procés de la malaltia si li ho diagnostiquen; i millorar el seu futur amb l’impuls a la recerca oncològica.

En aquest sentit, a través de la seva Fundació Científica, l’Associació aglutina la demanda social de recerca contra el càncer, finançant per concurs públic programes de recerca científica oncològica de qualitat. Avui dia, és l’entitat social i privada que més fons destina a investigar el càncer: 104M€ en 565 projectes de recerca.

L’Associació que està estructurada en 52 Seus Provincials i present en més de 2.000 localitats espanyoles, compta amb més de 23.000 persones voluntàries, més de 388.000 socis i quasi 1.000 professionals. Durant el 2021,va atendre a 136.000 persones afectades per la malaltia.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here