Aquest dissabte, 21 d’octubre, de 10 a 13’30 hores, tindrà lloc la Jornada “Les torres de guaita: cap a la creació d’una metodologia comuna de treball”, al Palau de Requesens de Molins de Rei.

La jornada començarà amb la salutació de l’alcalde de la vila, Xavi Paz, i la presentació del programa a càrrec del Dr. Àngel Casals, director de la Càtedra UB d’Estudis del Renaixement de Molins de Rei.

A continuació es presentaran les ponències “Historiografia sobre les torres de guaita: on som, què cal?”, “L’aplicació de les humanitats digitals per a un estudi compartit de les torres de guaita catalanes de l’edat moderna” i “Bones pràctiques patrimonials a les torres de guaita”.

Les jornades estan organitzades per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) , la Universitat de Barcelona, el Grup d’Estudis d’Història del Mediterrani Occidental , l’Ajuntament de Molins de Rei i el Museu del Renaixement.

En els darrers anys, des de l’Institut Ramon Muntaner s’ha impulsat el projecte mallorquí de “l’Encesa de torres, talaies i talaiots pels drets humans a la Mediterrània”, en el que han participat municipis del Baix Llobregat, com Castelldefels (a la fotografia) o Sant Just Desvern.

Font: IRMU

Fotografia: Ajuntament de Castelldefels

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here