La necessitat de millora del servei de Rodalies, que arrossega una manca evident d’inversió des de fa anys, és una reivindicació de les persones usuàries del Baix Llobregat. Per aquest motiu la noticia del traspàs de Rodalies a la Generalitat, anunciada en el pacte d’investidura entre el PSOE i ERC, es segueix amb interès a la comarca.

Però aquesta qüestió s’ha convertit amb un nou motiu de baralla i polèmica entre partits independentistes que expliquen versions contradictòries sobre l’abast del traspàs. La CUP ha denunciat que els republicans “venen fum” i que l’anunciat “traspàs integral” es “redueix a la creació d’una empresa mixta que només gestionarà tres línies i donarà dret de veto a l’Estat en qüestions estratègiques”. La CUP conclou que el pacte amb el PSOE pel que fa a Rodalies “no resol la problemàtica greu de les usuàries” i acusa ERC de “conformar-se amb les molles”.

Em canvi, la consellera de Territori d’ERC, Ester Capella, ha reivindicat que la Generalitat decidirà “sobre les inversions a Rodalies, sobre les prioritats i sobre els plans d’acció del proper quinquenni”. Capella, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha afegit: “Jo espero que la ciutadania entengui que això no es resol l’endemà mateix que la Generalitat n’assumeixi la responsabilitat” i ha justificat que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) no assumeixi Rodalies, tal com alguna vegada s’havia plantejat.

Fotografia de l’estació de Martorell: Ajuntament de Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here