Un acord de darrera hora entre el nou Ministre de Transports, Óscar Puente, i els sindicats UGT, CCOO, CGT, SF i SCF, ha permès desconvocar la vaga de RENFE prevista per aquest divendres en protesta pel traspàs de Rodalies a la Generalitat; també s’han desconvocat les vagues dels dies 30 de novembre i 1, 4 i 5 de desembre.

El Ministeri ha acceptat que el sindicats participin en les meses de negociació derivades del traspàs i ha assegurat que es mantindran les condicions sociolaborals dels treballadors i treballadores de RENFE i ADIF. No està clar com afectarà aquest acord al traspàs “integral” de Rodalies a la Generalitat pactat per ERC i el PSOE.

Alteracions del servei dijous i divendres

Aquest dijous, 23 de novembre, es van registrar moltes alteracions en el funcionament de Rodalies. Persones usuàries sospitaven que es tractava d’una vaga encoberta per protestar pels serveis mínims decretats per la Generalitat.

D’altra banda, Rodalies ha anunciat aquest divendres que “en haver-se establert els serveis mínims amb anterioritat a la desconvocatòria és necessari reprogramar l’oferta habitual, per la qual cosa poden produir-se modificacions puntuals al servei ferroviari durant les primeres hores”.

Font: Rodalies

Fotografia: UGT

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here